Щодо популяризації навчального курсу НАССР
В Україні впроваджена європейська модель контролю над якістю та безпечністю харчових продуктів – НАССР ( Hazart Analysis and Critical Coltrol Point), яка дозволяє аналізувати та контролювати небезпечні фактори хімічного, мікробіологічного та фізичного походження від сировини до обігу та споживання готової продукції. Система НАССР покладена в основу управління безпечністю харчових продуктів найкращими світовими виробниками. Належна реалізація програм НАССР дозволяє не тільки знизити ризики, пов'язані із харчовими отруєннями споживачів, а й удосконалити технологічні процеси виробництва та покращити якість продукції.
З метою проведення роз'яснювальної роботи та підвищення рівня обізнаності про особливості впровадження системи НАССР в Україні фахівці проекту ЄС «Вдосконалення системи контролю безпечності харчових продуктів в Україні»,Міністерства аграрної політики та продовольства України, Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів разом зі спеціалістами платформи масових відкритих онлайн-курсів «Prometheus» розробили безкоштовний навчальний курс «Безпечність харчових продуктів: сучасне законодавство, сумлінний виробник, відповідальний споживач».
Навчальний курс присвячений розробці, запровадженню та забезпеченню функціонування процедур, заснованих на принципах системи НАССР та доступною мовою пояснює такі питання:
- що таке нове законодавство України;
- що харчове законодавство дає бізнесу та споживачам;
- хто такі оператори ринку;
- що таке простежуваність у харчовому законодавстві4
- що таке НАССР та як його правильно читати.
Курс спрямований насамперед на представників бізнес-середовища, але буде цікавим як фахівцям державного сектору в харчовій галузі, так і споживачам.
Навчання повністю безкоштовне, воно побудоване у вигляді відео лекцій. За результатами успішного проходження курсу учасники отримають відповідні сертифікати.
Також інформуємо, що зареєструвалися на безкоштовний навчальний онлайн-курс можна за посиланням:
https://courses.prometheus.org.ua/courses/coursev1:MinAgro+HACCP101+2019 T2/about/
За додатковою інформацією звертатися до відділу взаємодії з громадськістю та ЗМІ за телефоном 044-279-47-61 та електронною адресою