Скадовська районна державна адміністрація
Херсонська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Міністерство цифрової трансформації запустило масштабний проєкт Дія.Освіта. 

Дата: 30.05.2023 15:17
Кількість переглядів: 873

Дія.Освіта - це національна едьютейнмент-платформа актуальних знань і навичок, де можна безоплатно навчатися, опанувати нову професію та ознайомитися з актуальними вакансіями. 

З початком повномасштабного вторгнення багато людей втратили роботу або закрили свої бізнеси, і тепер їм доводиться починати все спочатку.

У таких умовах держава зобов'язана створити сприятливі умови для переорієнтації та підвищення кваліфікації населення. Саме з цією метою, за підтримки Google.org, було запущено оновлену платформу "Дія.Освіта", яка надає кожному можливість розвинути нові навички та підготуватися до нової професії.

Які курси є на Дія.Освіта?

Кожен освітній продукт фахівці із сучасної освіти та практики готували з урахуванням нового європейського порядку денного з навчання дорослих на 2021–2030 рр. — важливого документа, затвердженого Радою Європейського Союзу.

На Дія.Освіта розміщено сотні нових освітніх серіалів, серед яких найпопулярнішими курсами є:

• мобільний фотограф;

• бариста;

• дизайнер інтер'єру;

• барбер;

• тестувальник.

Також тут можна опанувати професію плиточника, кравчині, ландшафтного дизайнера та інші. 

Абсолютно всі освітні серіали є безоплатними та доступними всім охочим.

➡️ Повний список професій та напрямів можна подивитися на порталі https://osvita.diia.gov.ua/, і цей перелік постійно поповнюватиметься.

Як обрати курс на “Дія. Освіта”?

Якщо ви самостійно не можете визначитися, який напрямок освіти обрати на освітній платформі, ви можете пройти спеціальний тест, за результатами якого сервіс створить для вас персональну траєкторію навчання. При генеруванні результату будуть враховані ваші навички й хобі.

Якщо ви маєте намір прокачати вже наявні у вас професійні навички, то ви можете скористатися фільтром курсів за професіями. 

“Дія.Освіта”: як зареєструватись?

Процес реєстрації простий та займає всього кілька хвилин.

На оновленій платформі "Дія.Освіта" необхідно:

• Заповнити реєстраційну форму.

• Вказати особисті дані.

• Створити обліковий запис.

• Згенерувати власний освітній серіал

 Після успішної реєстрації учасник отримує особистий доступ до всіх освітніх продуктів на платформі "Дія.Освіта".

"Дія.Освіта": як проходить навчання?

Актуальні знання на Дія.Освіта викладаються у форматі серіалів едьютейнмент-формату, мікронавчання з обов’язковими стоп-уроками, подкастів, вебінарів, гайдів, а обличчями багатьох курсів стають експерти, відомі діячі та лідери думок. 

Користувач може вибрати персональну траєкторію навчання, щоб не лише лінійно навчатися, а й вирішувати, які серії з яких серіалів йому було б корисно пройти. Освітні серіали орієнтовані на всі ключові цільові аудиторії будь-якого віку. 

На додаток до теоретичної частини можна проходити симулятори з реальними робочими ситуаціями та завданнями, з якими стикаються працівники в різних сферах. Симулятор дозволяє користувачу спробувати себе в ролі професіонала, відповівши на запитання експерта. Після обраної відповіді експерт пояснить, яка з них була правильною.

На сайті також буде доступний профорієнтаційний тест, який допоможе тим, хто ще не визначився з роботою своєї мрії, та тим, хто шукає для себе нову кар’єрну можливість. Відповівши на 94 запитання, користувач отримає орієнтир, за яким треба рухатися назустріч професії, що відповідає його здібностям і талантам. 

Після перегляду серіалів можна ознайомитися з актуальними вакансіями за обраною професією. Партнерами нової секції пошуку роботи стали сайти Jooble, Work.ua та Robota.ua. Вакансії із цих сайтів інтегровані в платформу, що дозволяє користувачам, які пройшли певні серіали, працевлаштуватися на першу роботу за новим фахом. 

Після успішного завершення навчання кожен отримує сертифікат, який можна додати в резюме.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора