Скадовська районна державна адміністрація
Херсонська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

День військовослужбовців та працівників радіотехнічних військ Повітряних Сил Збройних Сил України

Дата: 30.11.2022 16:50
Кількість переглядів: 2562

Фото без описуЩорічно 30 листопада в Україні відзначають День військовослужбовців та працівників радіотехнічних військ Повітряних Сил Збройних Сил України.

Професійне свято встановлено міністром оборони Михайлом Єжелем 16 вересня 2010 року на знак важливості та великої ролі радіотехнічних військ в українській армії.

Це свято тих, хто першими зустріли повітряного агресора, хто вже дев'ятий місяць поспіль, від початку повномасштабного вторгнення російської федерації в Україну є соколиними очима і пильною вартою єдиної системи протиповітряної оборони держави. 

Про цих героїв не знімають гостросюжетних фільмів. Їх робота залишається невидимою для широкого загалу та не афішується. Однак, за кожним збитим літальним апаратом чи ворожою ракетою стоїть професіоналізм, пильність та високоточність воїнів-локаторників. Саме вони першими виявляють ворожі літаки, гелікоптери, ракети та безпілотні літальні апарати, відстежують, супроводжують та передають інформацію вогневим підрозділам для їх повного знищення.

Шановні військовослужбовці, працівники та ветерани радіотехнічних військ - наші вартові неба!

З почуттям гордості та великої поваги до Вашої служби і відданості українському народу, хочу привітати вас з професійним святом. Бажаю вам всім мирного неба, міцного здоров’я та успіхів у вашій нелегкій та відповідальній справі.

Щиро вдячний за вашу мужність і високу майстерність.

Вічна пам’ять тим, хто віддав своє життя заради безпеки мільйонів українців, наблизивши нас до Перемоги!

Слава героям, які пильнують наше небо від ворожих атак!

Слава Україні!

Начальник Скадовської районної військової адміністрації Херсонської області 

Михайло ПАВЛІШ


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора