Скадовська районна державна адміністрація
Херсонська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Торгівля людьми. Розпізнай небезпеку вчасно.

Дата: 30.07.2021 14:43
Кількість переглядів: 401

Фото без опису Щороку, починаючи з 2014 року, 30 липня світова спільнота відзначає Всесвітній день протидії торгівлі людьми, який був проголошений Генеральною Асамблеєю ООН у 2013 році з метою підвищення інформованості та привернення уваги громадськості до цієї глобальної проблеми, а також заохочення людей активно допомагати і протидіяти цьому злочину.

Торгівля людьми є надзвичайно глобальною та прибутковою злочинною індустрією в світі. За рівнем доходів вона поступається лише продажам наркотиків та зброї.

Сьогодні в Скадовській районній філії Херсонського обласного центру зайнятості для безробітних громадян, які розглядають можливість працевлаштування за кордоном завідувачкою сектору профорієнтації Владою Арестовою проведено інформаційний семінар з вищезазначеного питання.

В заході прийняли участь керівник відокремленого підрозділу ГО «Україна без тортур» в Херсонській області – Валерій Грець та начальник Скадовського бюро безоплатної вторинної правової допомоги – Тетяна Мосіна.

На початку семінару розмова йшла про те, що складна економічна ситуація в країні та брак можливостей  працевлаштування спонукає значну частину населення до виїзду зі свого регіону, часто за кордон, у пошуках прибуткової діяльності, адже особи у складній економічній ситуації можуть прийняти майже будь-яку пропозицію без обговорення деталей працевлаштування, яку отримують з неперевірених джерел, що часто робить їх легкою здобиччю для торговців людьми.

                                     Фото без опису

      Присутнім розповіли, що за даними Групи експертів Ради Європи з питань боротьби з торгівлею людьми (ҐРЕТА), в Україні, починаючи з 2010 року, відбувається значне зростання кількості випадків торгівлі людьми з метою трудової експлуатації. Серед осіб, які постраждали від торгівлі людьми, збільшується кількість осіб чоловічої статі, значною залишається кількість неповнолітніх.

Так, за даними досліджень, проведених МОМ більше 260 000 українців потрапили в тенета торгівлі людьми починаючи з 1991 року. За даними Міністерства соціальної політики за чотири місяця 2021 році встановлено статус постраждалих внаслідок торгівлі людьми 24 особам – громадянам України.

До уваги присутніх представлена цікава та змістовна презентація, в якої надано детальну інформацію про ознаки торгівлі людьми, наведено ситуації з прикладами трудової експлуатації, приведені дані про найпопулярніші для українців країни для працевлаштування та галузі трудової експлуатації тощо.

Наголошено, що останнім часом у нашій країні багато робиться для запобігання торгівлею людьми. Слід відзначити, що Україна (як на міжнародному, так і на національному рівні) застосовує багатовекторний підхід до проблеми боротьби з торгівлею людьми. Як правило, це проявляється у поєднанні стратегій боротьби з торгівлею людьми як такою, боротьби з нелегальною міграцією та боротьби із міжнародною організованою злочинністю.

Присутні отримали ґрунтовні відповіді на поставлені запитання та інформаційні матеріали і номери контактних телефонів для консультування.

Заходи такого формату надзвичайно важливі, оскільки кваліфікована інформація щодо застосування норм законодавства є запорукою безпечного працевлаштування.

Консультацію з питань протидії торгівлі людьми можна отримати звернувшись на Національну безкоштовну гарячу лінію з протидії торгівлі людьми та консультування мігрантів 0(800)-505-501 (зі стаціонарних телефонів) та «527» (для абонентів Київстар, Vodafone UA, Life).

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора