Скадовська районна державна адміністрація
Херсонська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Два дні джазової музики у Скадовську

Дата: 17.05.2021 14:50
Кількість переглядів: 153

Фото без опису       Справжнє свято музики подарували глядачам учасники ХХ ювілейного дитячо-юнацького фестивалю «Джаз над морем». Неперевершені музичні твори лунали для любителів джазу протягом двох днів.

       Відкриття святкової концертної програми відбулося у великому залі міського будинку культури. На початку зустрічі з привітальним словом до музикантів та глядачів звернувся голова районної державної адміністрації Михайло Павліш: «Джаз – це музика драйву, музика активної життєвої позиції. Тому хочу побажати учасникам фестивалю не переставати мріяти та ставити перед собою амбітні цілі, адже відомими не народжуються –  ними стають. Стають завдяки натхненню та наполегливій праці. Я впевнений, що серед учасників – майбутні відомі музиканти!»

Атмосфера свята дарувала глядачам гарний настрій. Весь зал, затамувавши подих, слухав блискуче виконання джазових творів у виконанні гурту «Gig Band» (м. Кривий Ріг), вокального шоу-гурту «Альтана» (м. Київ), ансамблю саксафоністів Дитячої школи мистецтв  та дитячого біг-бенду «Сурма» (м. Скадовськ). Зі сцени звучали композиції світової джазової класики у власній художній інтерпретації. Музична програма відрізнялась насиченим та різноманітним репертуаром.

Глядачі отримали неймовірний заряд позитивних емоцій, а самі артисти відчули тепло та підтримку публіки.

                                            Фото без опису

        Довідково зазначимо, що фестиваль «Джаз над морем» було створено у 2000 році ентузіастами джазу та меценатами. Перший фестиваль «Джаз над морем» був проведений як регіональний, у якому взяли участь джазові колективи Півдня України. З часом масштаби даного проекту значно збільшились, і він здобув статусу всеукраїнського.

Пріоритетним завданням фестивалю є популяризація та розвиток джазу в Україні серед підростаючого покоління. Але головне, цей фестиваль – чудова інвестиція у духовний розвиток нашої талановитої молоді.

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора