Скадовська районна державна адміністрація
Херсонська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

В районі вшанували пам'ять загиблих моряків

Дата: 09.05.2021 11:53
Кількість переглядів: 200

Фото без опису     Продовжуючи традицію, яка склалася у скадовчан, 08 травня голова районної державної адміністрації Михайло Павліш у складі  делегації з головами районної та Скадовської міської ради, командирами військових формувань, представниками ради ветеранів Скадовського району, ДП «Скадовський морський торговельний порт», Скадовської філії ДП «Адміністрація морських портів України», громадськості відвідав острів Джарилгач, де поклав квіти до пам’ятника загиблим морякам.

         Згадаємо, у ті страшні часи, коли фашисти окупували Скадовськ, командування залишило на острові Джарилгач 17 моряків, які здійснювали сміливі вилазки, передавали цінні розвідувальні дані. В середині листопада 1941 року на острів висадився загін карателів. У захисників острова були тільки гвинтівки, 3 кулемети і по кілька гранат. Ці події залишились особливою сторінкою у воєнному літописі нашого краю.

За морською традицією, вшановуючи пам’ять загиблих героїв-моряків, було спущено на хвилі Джарилгацької затоки квіти і вінок вдячності та пошани від скадовчан. За військовим ритуалом виконали трикратний залп зі стрілецької зброї  та вшанували  пам’ять всіх загиблих хвилиною мовчання.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора