Скадовська районна державна адміністрація
Херсонська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Пам’ять жива…

Дата: 09.05.2020 11:30
Кількість переглядів: 660

Фото без опису     Травневі дні для всіх нас традиційно пов’язані з пам’яттю про події Другої світової війни. Для кожного українця згадки про 1939-1945 роки є дуже особистими, адже в країні немає жодної родини, яка не мала б власної історії про ту війну.

На території нашого району проживає 388 ветеранів Другої світової війни, з них: 9 – осіб з інвалідністю внаслідок війни, 23 – учасників бойових дій, 138 – сімей загиблих, померлих ветеранів війни, 218 – учасників війни. Всі ветерани війни отримали одноразову грошову допомогу з державного бюджету на загальну суму 1 млн. 687 тис. грн.

З метою посилення турботи про захисників Вітчизни, покращення їх життя, проводились опитування та надавались роз’яснення. В результаті проведеної роботи:

- 87 чол. отримали допомогу в оформленні субсидій для відшкодування витрат на виплату житлово-комунальних послуг;

- 46 чол. скористалися пільговими послугами перукаря;

- 38 ветеранів отримують сторонню допомогу вдома. Згідно графіку, двічі на тиждень, приходять соціальні робітники територіального центру та надають життєво-необхідні соціальні послуги: доставляють продукти, ліки, готують їжу, прибирають житлове приміщення, допомагають у веденні домашнього господарства.

З початку поточного року 232 малозахищених ветеранів отримали соціальну підтримку за рахунок добровільних пожертв приватних підприємців, фермерів продуктами харчування та матеріальну допомогу на лікування на загальну суму 65,9 тис. грн.

Враховуючи поважний вік ветеранів, для проведення медогляду, створено виїзні бригади, які згідно графіку проводять медогляди в сільській місцевості району. Дільничними терапевтами та сімейними лікарями оглянуто 326 ветеранів війни. За результатами огляду: в стаціонарному відділенні районної лікарні проліковано 42, на денному стаціонарі - 21, 19 - виписано пільгові рецепти на суму 3,9 тис. грн, 11 - призначено компенсацію на бензин, ремонт та технічне обслуговування автомобілів на загальну суму 2,0 тис. грн. та 14 на транспортне обслуговування  на загальну суму 3,4 тис. грн. Технічними засобами реабілітації вказана категорія громадян забезпечується першочергово.

В районі мешкає 4 особи, які мають статус особи з  війни та учасника бойових дій періоду Другої Світової війни, яким виповнилось 90 років і більше, їм виплачено стипендію на загальну суму 7,2 тис. грн, за рахунок коштів місцевих бюджетів.

За ініціативи голови районної державної адміністрації та підтримки голови районної ради учасникам та особам з інвалідністю внаслідок війни, які безпосередньо брали участь у воєнних діях на фронтах напередодні свята Перемоги вручено 14 продуктових наборів «Солдатський кошик».

В переддень великої Перемоги, очільники влади привітали вдома учасників бойових дій Другої світової війни 1939-1945 років, мужніх захисників нагороджених орденами та медалями за мужність та відвагу: Завгороднього Миколу Івановича, Савченко Олександра Сергійовича, Єрмакова Олексія Гнатовича, яким вручено цінні подарунки, продовольчі набори, квіти та привітальні листівки. Під час зустрічі керівники району цікавилися нагальними проблемами ветеранів війни, а також вислухали спогади про бойову молодість, буремні воєнні роки та побажали доброго здоров'я, активного довголіття, добра і миру.

Також, до дня Перемоги продовольчі набори від антикризового штабу районної державної адміністрації отримали діти війни.

Керівництвом району, представниками трудових колективів покладено квіти до пам’ятника загиблим воїнам на «Алеї Слави».

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора