Скадовська районна державна адміністрація
Херсонська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Транспортування природного газу для населення

Дата: 07.02.2020 16:40
Кількість переглядів: 401

Фото без опису   07 січня 2020 року відбулася селекторна нарада у форматі онлайн-конференції «ТРУКОНФ» під головуванням заступника голови Херсонської обласної державної адміністрації Сергія Козиря з питань транспортування природного газу для населення.

У селекторній нараді взяли участь: голова районної державної адміністрації С.Покутня, заступник голови районної державної адміністрації В.Головата, керівник апарату районної державної адміністрації А.Кириченко, голова районної ради О.Старенький, головний інженер філії АТ «Херсонгаз» Скадовської районної дільниці Каланчацького міжрайонного управління Г.Нартов та спеціалісти районної державної адміністрації.

                 На нараді обговорювалися питання щодо зміни умов та порядку оплати за послуги з газопостачання у зв’язку із прийняттям НКРЕКП постанови від 07.10.2019 року № 2080.

                 Починаючи з 01 січня 2020 року споживачі природного газу отримуватимуть окремі рахунки до сплати за послугу з розподілу природного газу (за фізичну доставку) та рахунки за природний газ як товар.

Вартість послуги за транспортування газу будуть розраховувати індивідуально для кожного споживача. Розмір оплати буде залежить тільки від об’єму споживання.

                 Тобто, за основу береться об’єм споживання протягом всього року, а саме з першої газової доби жовтня поточного календарного року і триває до останньої доби вересня наступного календарного року. Сума кубів газу, спожитого за рік, ділится на 12 рівних платежів, які оплачуються щомісяця протягом року.

                 Наразі, Кабмін вирішує питання щодо оплати рахунків споживачами, які не проживають за адресами та не використовують природній газ. За попередньою інформацією, якщо протягом всього газового року споживач не користувався газом, річна витрата визначається на рівні планових об’ємів споживання. Також, обов’язковим є укладання договору постачання природного газу  відповідно до якого, постачальник зобов’язується поставити споживачеві природний газ належної якості та кількості у порядку, передбаченому договором, а споживач зобов’язується оплатити вартість прийнятого природного газу в розмірі, строки та порядку, передбачених договором.

                 Станом на 07 лютого 2020 року, надзвичайних ситуацій, пов’язаних із газопостачанням, у районі не відбулося.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора