Скадовська районна державна адміністрація
Херсонська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Співфінансування для забезпечення тимчасовим житлом переселенців є доступним для місцевої влади

Дата: 04.11.2019 15:53
Кількість переглядів: 364

Фото без опису    Органи місцевого самоврядування мають можливість взяти участь в урядовій програмі з фінансування придбання тимчасового житла для внутрішньо переміщених осіб, надавши з місцевого бюджету 30%. Виконавчі органи відповідних місцевих рад можуть подати переліки об'єктів і заходів, видатки на які здійснюватимуться за рахунок субвенції, на погодження до Міністерства з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб.

            Субвенція з державного бюджету надається місцевим бюджетам на здійснення заходів щодо підтримки територій, що зазнали негативного впливу внаслідок збройного конфлікту на сході України відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 4 жовтня 2017 року № 769.

            Умови надання субвенції:
            1) фінансування заходів строк реалізації яких становить не більш ніж один рік;
            2) співфінансування заходів з місцевого бюджету в розмірі не менше 30 відсотків;
            3) наявність проектної документації, затвердженої відповідно до вимог Порядку затвердження проектів будівництва і проведення їх експертизи, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 11 травня 2011 року № 560.

            Субвенція спрямовується також на:
            1) будівництво, реконструкцію, капітальний ремонт об’єктів житлового фонду комунальної власності, в тому числі об’єктів соціального призначення, для надання житлових приміщень внутрішньо переміщеним особам;
            2) реконструкцію, капітальний ремонт об’єктів житлового фонду комунальної власності для надання в тимчасове користування внутрішньо переміщеним особам тощо.

            Приміщення, придбані за рахунок коштів субвенції для надання у тимчасове користування внутрішньо переміщеним особам, не виключаються із складу фонду житла для тимчасового проживання.

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора