Скадовська районна державна адміністрація
Херсонська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Відбулося чергове засідання колегії районної державної адміністрації

Дата: 29.08.2019 16:30
Кількість переглядів: 366

Фото без опису  Фото без опису                         28 серпня 2019 року під керівництвом голови районної державної адміністрації Віктора Турика відбулося чергове засідання колегії райдержадміністрації, на яке було запрошено членів колегії, керівників структурних підрозділів районної державної адміністрації та її апарату, голів місцевих рад, керівників підприємств, установ та організацій району, депутатів районної ради, ЗМІ.

На засідання колегії райдержадміністрації розглядались найбільш актуальні та нагальні питання життєдіяльності Скадовщини. Сьогоднішнє засідання було присвячене розгляду таких питань:

1. Про виконання програми економічного, соціального та культурного розвитку Скадовського району за січень-червень 2019 року.

2. Про хід    підготовки    об’єктів  житлово-комунального господарства та  соціальної сфери до роботи в осінньо-зимовий період 2019/20 року.

3. Про стан підготовки навчальних закладів освіти до нового 2019/20 навчального року та під час опалювального періоду

4. Про хід виконання      розпорядження   голови районної державної адміністрації від 27 вересня 2017 року № 334 « Про проект оновленої програми розвитку системи охорони здоров’я в Скадовському районі на 2017-2019 роки».

            З першого питання звітувала начальник відділу економічного розвитку, інвестиційної діяльності та туризму районної державної адміністрації Ольга Підгайна, яка поінформувала, що до загального фонду місцевих бюджетів району за січень-червень 2019 року надійшло 61880,7 тис. грн власних доходів, що становить 114,8 % до затверджених планів або більше на 7992,8 тис. грн. Проти рівня відповідного періоду 2018 року надходження збільшилися на 18,7 % (9769,5 тис. грн). За звітний період виконання планових призначень по доходах забезпечено по всім місцевим бюджетам.

У звітному періоді поточного року забезпечено стабільну роботу основних галузей реального сектору економіки району та отримано позитивні темпи росту за їх основними показниками.

У 2019 році на виконання програми соціально-економічного розвитку агропромислового комплексу в цілому по району передбачається отримати у вазі після доробки 127,7 тис. тонн зернових культур, що на 6,7 % більше ніж за аналогічний період 2018 року.

Згідно наявних статистичних даних, роздрібний товарооборот підприємств за січень–березень 2019 року становив 90603,0 тис. грн, що на 21,5 % більше рівня відповідного періоду 2018 року.

Оптовий товарооборот підприємств оптової торгівлі за січень-березень 2019 року зріс порівняно з відповідним періодом 2018 року на 87,2 % і становив 50,6 тис. грн.

Згідно наявних статистичних даних, обсяг імпорту товарів підприємствами та організаціями Скадовського району за січень-травень 2019 року становив 14,4 млн дол. США (15,1% від загального обсягу по області) і збільшився порівняно з відповідним періодом минулого року у 25 разів.

Зовнішньоторговельні операції товарами підприємства Скадовського району здійснювали з партнерами 15 країн світу.

З другого питання доповідала т.в.о. начальника відділу містобудування, архітектури та житлово-комунального господарства районної державної адміністрації. Як зазначила Лариса Носкова, з метою своєчасної та якісної підготовки до стабільної роботи району в осінньо-зимовий період 2019/20 року проведено ряд заходів з підготовки об’єктів житлово-комунального господарства та соціальної сфери до роботи в опалювальний сезон. Так, укладання договорів з енергопостачальними та газопостачальними підприємствами на споживання електроенергії та природного газу здійснюється своєчасно.

У зв’язку з відсутністю в районі централізованого теплопостачання населення, установи, підприємства та організації опалюються індивідуальними приладами опалення та автономними котельнями.

У вересні 2019 року заплановано проведення навчання керівника закладу охорони здоров’я з правил безпеки системи газопостачання України та відповідальних за газове господарство, електробезпеку та охорону праці і провести вимірювання опору розтікання на основних заземлювачах та заземленнях магістралей і устаткування з отриманням відповідних протоколів.

Планується закупівля 92 т вугілля на суму 671,6 тис. грн., брикетів - 19 т на суму 43,7 тис. грн., дров 44 м куб. на суму 61,6 тис.грн.

На території Скадовського району функціонує 13 комунальних підприємств, які надають послуги з водопостачання, водовідведення  та поводження з побутовими відходами.

            Всі комунальні підприємства проводять роботу щодо підготовки до опалювального періоду 2019/20, а саме: утеплення трубопроводів, свердловин, роботу з обслуговування станцій управління свердловин.

          Згідно з планом підготовки наявного житлового фонду до функціонування в зимовий період 2019/20 року комунальним підприємством «Водне господарство» заплановано на жовтень 2019 року перевірку герметизації гирл артезіанських свердловин та виконання утеплення обладнання та трубопроводів свердловин, проведення робіт з обслуговування та поточного ремонту станцій управління свердловин.

В цілому, підготовка до опалювального періоду 2019/20 року триває з дотриманням своєчасного виконання плану заходів об’єктами житлово-комунального господарства та соціальної сфери.  

З третього питання доповідала начальник відділу освіти районної державної адміністрації Ольга Дудченко, яка поінформувала присутніх, що 01 вересня 2019 року розпочнуть свою роботу 20 закладів дошкільної освіти, 19 закладів загальної середньої освіти, 2 заклади позашкільної освіти, комунальний заклад Скадовської районної ради «Міжшкільний навчально-виробничий комбінат». Усього в районі функціонуватиме 42 заклади освіти.

Прогнозована кількість здобувачів освіти закладів загальної середньої освіти у 2019/2020 навчальному році становить 4927 осіб проти 4873 особи в минулому навчальному році. До перших класів зараховано 535 здобувачів освіти (у 2018/19 навчальному році – 517).

У закладах дошкільної освіти району виховується 1461 дитина віком від 1,5 до 6 років. Функціонує 64 групи (проти 65 у минулому навчальному році). Показник охоплення дітей від 3 до 6 (7) років різними формами дошкільної освіти в середньому в районі становить 98%.

Забезпечуючи готовність закладів дошкільної освіти району до нового 2019/2020 навчального року, здійснено поточні ремонти приміщень дитячих садків (ігрових, спальних кімнат, господарських та підсобних приміщень). Відремонтоване та пофарбоване обладнання ігрових майданчиків. Зазначені роботи проведені за рахунок коштів місцевих бюджетів та залучених коштів.

Здійснюються заходи щодо забезпечення підвезення дітей до закладів освіти, а саме: за рахунок залишків освітньої субвенції придбано шкільний автобус на загальну суму 1845,00 тис. грн, виділено кошти районного бюджету в сумі 950,0 тис. грн на придбання ще одного автобусу на умовах співфінансування з обласним бюджетом. Проводиться організаційна робота щодо підписання угоди з фізичною особою підприємцем «Гребенюк» на підвезення здобувачів освіти за трьома маршрутами (до Олександрівської та Михайлівської загальноосвітніх шкіл І-ІІІ ступенів, комунального закладу «Міжшкільний навчально-виробничий комбінат) на суму 762,381 тис. грн.

Для забезпечення реалізації концепції Нова українська школа придбано 530 одномісних парт та стільців на загальну суму 661,441 тис. грн (100% першокласників забезпечено навчальним місцем), 20 ноутбуків та 8 мультимедійних проекторів на загальну суму 287,4 тис. грн, дидактичного матеріалу на 150,770 тис. грн.

У порядку контролю було розглянуто питання  про стан виконання в районі розпорядження голови районної державної від 27 вересня 2017 року № 334 « Про проект оновленої програми розвитку системи охорони здоров’я в Скадовському районі на 2017-2019 роки».

За результатами роботи колегії всі питання були розглянуті, проекти розпорядження одноголосно схвалені членами колегії.

Закриваючи засідання колегії¸ Віктор Турик подякував усім присутнім за участь в обговореннях та закликав до подальшої плідної співпраці.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора