Скадовська районна державна адміністрація
Херсонська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

У разі агресії буде потрібно хвилини, щоб організувати ефективний захист України – Петро Порошенко

Дата: 28.11.2018 13:47
Кількість переглядів: 818

Фото без описуГлава держави акцентував на тому, що рішення про запровадження воєнного стану носить превентивний характер.

Щодо необхідності запровадження особливого правового режиму у визначених областях Президент зазначив, що він потрібен для оперативної реакції українських Збройних Сил у разі агресії Росії. «Для чого? Якщо відбудеться агресія – мені буде потрібно хвилини для того, щоб організувати ефективний захист України», - наголосив Петро Порошенко, під час інтерв’ю з українськими телеканалами.

Глава держави також повідомив, що у разі здійснення РФ агресії буде проведена часткова мобілізація до війська. «Якщо буде агресія – буде мобілізація часткова. В першу чергу, буде мобілізований резерв першої черги, де «дембеля» і зараз пакують рюкзаки і пишуть у військкомати про свою готовність стати на захист України», - констатував він.

«І це вже будуть підготовлені воїни з досвідом АТО, які знають в якій частині вони будуть служити, мають професійну підготовку. І одразу ж, з перших хвилин ми суттєво наростимо чисельність наших Збройних Сил, перерозподіл фінансових ресурсів, забезпечимо всім у необхідній кількості наші Збройні Сили і змусимо противника відповідати за порушення державного кордону України», - резюмував Президент.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора