Скадовська районна державна адміністрація
Херсонська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Військовослужбовці та волонтери отримали привітання з нагоди професійних свят

Дата: 07.12.2018 11:34
Кількість переглядів: 1414

Фото без опису    6 грудня 2018 року у районному будинку культури відбулись урочистості присвячені відзначенню Міжнародного дня волонтера та Дня Збройних Сил України. 5 грудня відзначався Міжнародний день волонтера, свято, яке  було засноване за ініціативою Генеральної Асамблеї ООН у 1985 році.  З 1993 року в Україні відзначається День Збройних сил України. Дата свята була закріплена постановою Верховної Ради на честь прийняття 6 грудня 1991 року закону "Про збройні сили України". У цей день привітання приймають службовці сухопутних і повітряних військ, військово-морських сил, службовці регулярної та контрактної армії, військові Державної прикордонної служби, внутрішніх військ, Державної служби надзвичайних ситуацій. На заході були присутні представники органів виконавчої влади, місцевого самоврядування, установ, підприємств та організацій району, волонтерських та громадських організацій та активісти-волонтери, військовослужбовці військових частин, які дислокуються на території району, учасники антитерористичної операції, громадськість, ЗМІ.

Перед початком урочистих заходів хвилиною мовчання згадали всіх загиблих воїнів, які загинули захищаючи незалежність нашої держави.

У своєму вітальному слові голова районної державної адміністрації Віктор Турик привітав військовослужбовців та волонтерів зі святом від імені голови обласної державної адміністрації Андрія Гордєєва та зазначив: «День Збройних сил України – це насамперед свято на честь тих, хто нині захищає територію нашої країни від ворогів, піклується про безпеку та зміцнення обороноздатності Української держави. Це свято хоробрих військовослужбовців, завдяки незламному духу яких наша країна досі лишається суверенною незалежною державою. Це свято – данина пам’яті тисячам воїнів, які загинули в битвах за свободу, волю та незалежність України. Кожна держава має своє військо. У кожного з них є свої символи, які віддзеркалені у присязі. У воїнів Збройних сил України теж є святі слова, які глибоко й переконливо визначають роль і призначення національного війська – служити українському народові. На превеликий жаль, останнім часом українцям довелося заново переосмислити значення власної армії, покликання якої захищати суверенітет та незалежність держави від зазіхань зовнішньої агресорії Російської Федерації. Армія – це один з основних елементів стабільного і впевненого розвитку Української держави. Дорогі наші захисники, прийміть найщиріші вітання з Вашим професійним святом! Нехай подолання труднощів військового буття стане гордістю для вас та ваших родин, а відновлення спокійного життя населення – найціннішим результатом!».

«Вчора, 5 грудня у всьому світі відзначали Міжнародний день волонтера. В цей день вшановують людей, небайдужих до проблем суспільства, слова подяки звучать на адресу тих, хто не вимагаючи винагороди, допомагає вирішувати найгостріші проблеми сьогодення. Волонтери – це люди з добрими і чуйними серцями, які не проходять повз чужу біду, люди, які роблять свій внесок у захист України. Особливо важливою діяльність волонтерів стала з початку антитерористичної операції на сході України. Саме завдяки вам наші захисники побачили велику душу, щирість і гуманність  українців. Можна впевнено говорити, що саме наші волонтери є прикладом патріотизму та відданості для всього світу. Прийміть щирі вітання зі святом і слова подяки від імені кожної людини за безкорисливу працю на благо процвітання і миру на землі, за щиру допомогу тим, хто її потребує. Бажаю вам успіхів у всіх ваших починаннях, будьте щасливі і наповнюйте щастям життя інших людей» - привітав волонтерів очільник району.

Почесними грамотами та Подяками голови районної державної адміністрації були нагороджені військовослужбовці та волонтери:

Дорофєєв Артем Андрійович - старшин, стрілець-зенітника зенітно-кулеметного відділення військової частини А 2845;

Макаренко Павло Анатолійович - старший сержант, головний сержант інформаційно-телекомунікаційного вузла військової частини А 2845;

Семибратній Олександр Васильович - старшина, начальник служби захисту інформації Скадовського районного військового комісаріату;

Буригін Микола Васильович - оператор котельні Скадовського районного військового комісаріату;

Копистянський Валерій Юрійович - учасник антитерористичної операції;

Крамаренко Олександр Якович - солдат запасу, учасник антитерористичної операції;

Мурзін Олексій Миколайович - старший лейтенант запасу, учасник антитерористичної операції, ветеран військової служби;

Шешин Ігор Валерійович - капітан запасу, учасник антитерористичної операції, ветеран військової служби;

Сервуля В’ячеслав Володимирович - директор приватного підприємства «Максим»;

Вдодович Марія В’ячеславівна - завідувач комунального підприємства «Центральна районна аптека № 17».

Присутніх привітали святковим концертом колективи районного будинку культури та клубних закладів району.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора