Скадовська районна державна адміністрація
Херсонська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Відбулося засідання колегії районної державної адміністрації

Дата: 31.07.2018 11:13
Кількість переглядів: 1247

Фото без опису                26 червня 2018 року під керівництвом голови районної державної адміністрації Віктора Турика відбулося чергове засідання колегії райдержадміністрації, на яке було запрошено членів колегії, керівників структурних підрозділів районної державної адміністрації та її апарату, голів місцевих рад, керівників підприємств, установ та організацій району, депутатів районної ради, ЗМІ.

На розгляд засідання були винесені питання про підсумки роботи місцевих органів влади щодо забезпечення виконання місцевих бюджетів району за перше півріччя 2018 року, про роботу по виконанню в районі актів і доручень Президента України, Кабінету Міністрів України, розпоряджень і доручень голів обласної та районної державних адміністрацій та стан виконавської дисципліни за підсумками І півріччя 2018 року, про стан виконання у районі урядової програми «Доступні ліки», про організацію роботи з розгляду звернення громадян у районній державній адміністрації, органах місцевого самоврядування за підсумками І півріччя 2018 року; про проект районної комплексної програми соціального захисту людей похилого віку, осіб з інвалідністю та підтримки сім’ї, утвердження гендерної рівності і протидії торгівлі людьми на 2016-2019 роки у новій редакції; про проект програми зайнятості населення Скадовського району на період до 2020 року.

Про підсумки роботи місцевих органів влади щодо забезпечення виконання місцевих бюджетів району за перше півріччя 2018 року доповідала начальник фінансового управління районної державної адміністрації. Тетяна Резніченко зазначила, що за перше півріччя 2018 року до загального фонду місцевих бюджетів району мобілізовано 52111, 2 тис. грн податків і зборів, що становить 115,8 відсотка до планових показників. Понад план отримано 7117,8 тис грн. Виконання взятих зобов’язань за доходами забезпечено всіма місцевими бюджетами району. Разом із тим, з позитивними результатами в цілому за окремими позиціями мають місце певні недоопрацювання, зазначила начальник фінансового управління районної державної адміністрації і вказала на скорочення надходжень плати за землю до бюджетів Тарасівської і Шевченківської сільських та Лазурненської селищної рад. Також при загальному зростанні зменшилися надходження єдиного податку до бюджетів Володимирівської, Новомиколаївської, Олександрівської і Широківської сільських та Лазурненської селищної рад.

Голова райдержадміністрації, Віктор Турик, звернув увагу присутніх керівників на належне оформлення листів, звернень згідно розпорядження від 16 червня 2016 року № 303 «Про Порядок надання звернень до районної державної адміністрації, щодо формування районного бюджету, внесення змін до нього та виділення додаткових коштів».

Про роботу по виконанню в районі актів і доручень Президента України, Кабінету Міністрів України, розпоряджень і доручень голів обласної та районної державних адміністрацій та стан виконавської дисципліни за підсумками І півріччя 2018 року т.в.о. начальника відділу організаційно-контрольної роботи та з питань внутрішньої політики апарату районної державної адміністрації. Світлана Алейник доповіла про 100-відсоткове виконання у районі актів і доручень Президента України, Кабінету Міністрів України, розпоряджень і доручень голів обласної та районної державних адміністрацій та стан виконавської дисципліни всіх структурних підрозділів районної державної адміністрації та районних службах за підсумками першого півріччя.

Начальник відділу економічного розвитку, інвестиційної діяльності та туризму районної державної адміністрації Ольга Підгайна доповіла про стан виконання у районі урядової програми «Доступні ліки» зазначивши, що нині збільшився перелік препаратів, які громадяни можуть отримати за цією програмою. Для доступнішого огляду осіб та виписки рецептів збільшено кількість виїздів лікарів сільських амбулаторій у підпорядковані фельдшерсько-акушерські пункти. Станом на 1 липня з обсягу річної субвенції в сумі 1405,4 тис. грн вже використано 702,7 тис. грн, що становить рівно половину річних асигнувань.

Протокольно були розглянуті питання: про організацію роботи з розгляду звернення громадян у районній державній адміністрації, органах місцевого самоврядування за підсумками І півріччя 2018 року; про проект районної комплексної програми соціального захисту людей похилого віку, осіб з інвалідністю та підтримки сім’ї, утвердження гендерної рівності і протидії торгівлі людьми на 2016-2019 роки у новій редакції; про проект програми зайнятості населення Скадовського району на період до 2020 року.

За результатами роботи колегії всі питання були розглянуті та схвалені членами колегії.

Закриваючи засідання колегії, Віктор Турик подякував усім присутнім за участь в обговореннях та закликав до подальшої плідної співпраці задля розвитку та процвітання Скадовщини, Херсонщини та України.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора