Скадовська районна державна адміністрація
Херсонська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Відбулось чергове засідання колегії районної державної адміністрації

Дата: 27.04.2018 09:47
Кількість переглядів: 635

Фото без опису    Фото без опису                 25 квітня 2018 року під керівництвом голови районної державної адміністрації відбулося чергове засідання колегії районної державної адміністрації на якому розглядалися найбільш актуальні питання життєдіяльності Скадовського району. На засідання були запрошено членів колегії, керівників структурних підрозділів районної державної адміністрації та її апарату, голів місцевих рад району.

На початку засідання Військовий комісар Валерій Власиневич за дорученням голови Херсонської обласної державної адміністрації Андрія Гордєєва вручив грамоту Головного Управління Збройних Сил України голові районної державної адміністрації Віктору Турику. Цією відзнакою він був нагороджений за активну громадську позицію, патріотизм, сприяння і значний особистий внесок у популяризацію діяльності Збройних Сил України в суспільстві, пропагування національно-патріотичного виховання та з нагоди 26-ї річниці Збройних Сил України.

Під час засідання члени колегії та запрошені розглянули три основні питання та одне питання протокольно.

  1. Про підсумки роботи місцевих органів влади щодо забезпечення виконання місцевих бюджетів району за І квартал 2018 року.
  2. Про систему інституційного догляду та виховання дітей і перспективи її реформування.
  3. Про роботу по виконанню в районі актів і доручень Президента України, Кабінету Міністрів України, розпоряджень і доручень голів обласної та районної державних адміністрацій та стан виконавської дисципліни за підсумками І кварталу 2018 року.
  4. Про проект програми забезпечення захисту прав дітей Скадовського району на 2018-2020 роки. (Дане питання розглядалось протокольно)

З першого питання доповіла Резніченко Тетяна Леонідівна – начальник фінансового управління районної державної адміністрації. Тетяна Леонідівна зазначила, що за І квартал 2018 року до загального фонду місцевих бюджетів району мобілізовано 24596,5 тис.грн податків і зборів, що становить 116,5 відсотка до планових показників. Понад план отримано 3476,5 тис.грн.

До загального фонду районного бюджету за звітний період надійшло 12118,1 тис.грн доходів, що становить 107,9 відсотка до планових показників та на 2062,4 тис.грн (20,5 відсотка) більше ніж за І квартал 2017 року.

За звітний період виконання планового завдання по надходженню плати за землю до місцевих бюджетів району не забезпечено Лазурненською

селищною, Антонівською і Шевченківською сільськими радами.

З другого питання доповіла Кравчук Тетяна Степанівна - начальник служби у справах дітей районної державної адміністрації, яка доповіла, що відповідно до розпорядженням  Кабінету Міністрів України від  09 серпня 2017 року  № 526-р схвалено Національну стратегію реформування системи інституційного догляду та виховання дітей на 2017-2026 роки та передбачено створення умов для повноцінного виховання і розвитку дитини у біологічній родині, оскільки інституційний догляд є неефективним, шкідливим для дитини та суспільства, а також невиправдано затратним. Також передбачається розши­рення інклюзивної освіти. Тому направлення дітей за заявами батьків до інтернатних закладів, буде лише у виняткових випадках, за рішенням органу опіки та піклування.

Реформа системи інституційного догляду та виховання дітей   розрахована на 10 років і передбачає  три  етапи протягом 2017-2026 року.

З третього питання доповіла Соболь Олена Сергіївна – начальник відділу організаційно-контрольної роботи  та з питань внутрішньої політики апарату районної державної адміністрації. Вона зазначила, що протягом І кварталу 2018 року забезпечено 100-відсоткове реагування на розпорядження та доручення голови районної державної адміністрації у всіх структурних підрозділах районної державної адміністрації та районних службах.

Очільник району, Віктор Турик, зазначив, що для вирішення нагальних питань району необхідно залучати до засідань колегій депутатів Херсонської обласної ради (за згодою), депутатів районної ради та керівників відповідних підприємств, організацій і установ району з метою врахування їх думки та пропозицій щодо вирішення нагальних питань району.

За результатами роботи колегії всі питання були розглянуті, проекти розпорядження одноголосно схвалені членами колегії.

Закриваючи засідання колегії¸ Віктор Турик подякував усім присутнім за участь в обговореннях та закликав до подальшої плідної співпраці задля розвитку та процвітання Скадовщини, Херсонщини та України.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора