Скадовська районна державна адміністрація
Херсонська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Скадовчани долучилися до відзначення Дня соборності України!

Дата: 23.01.2019 09:34
Кількість переглядів: 1037

  Фото без опису  22 січня 1919 року було проголошено Акт Злуки Української Народної Республіки та Західноукраїнської Народної Республіки. Цього дня згадується й інша подія, що відбулася за рік до того – 22 січня 1918 року було прийнято IV Універсал Української Центральної Ради, яким проголошувалася повна незалежність Української Народної Республіки від Росії.

Після двох десятків років Незалежності, у сучасному українському національному календарі дата 22 січня посідає одне з провідних місць і має глибокий символічний зміст - одвічної мрії українців на вільне життя в самостійній, соборній, незалежній державі.

Тож саме цього дня, 22 січня 2019 року, у районному будинку культури ім.Шевченка скадовчани відзначили історичну дату нашої держави – День соборності України.

«Зерно свободи, засіяне 22 січня 1919 року з проголошенням Акту Злуки, дало свої сходи у 1991 році зі здобуттям незалежності України. Роки незалежності сучасної України зробили наш народ сильнішим, а ворожа агресія ще більше об'єднала людей навколо ідеалів волі та власної державності. Ці події не тільки перекликаються між собою в часі а й стали випробовуванням для всіх нас - тестуванням на зрілість, терпіння, толерантність та єдність. Тому, без перебільшення можна сказати, що День Соборності Україні, це не тільки державне свято, а визначальний етап на шляху здобуття незалежності нашої країни. Вірю, що територіальна цілісність України, скріплена кров'ю мільйонів незламних борців, навіки залишатиметься непорушною. В єдності — наша сила. Країна здобула право на зміни, які ми сприймаємо як обов'язок діяти і працювати для гідного життя. Від щирого серця бажаю усім нам добра, злагоди і нехай мир запанує на рідній землі», - зазначив під час свого виступу голова районної державної адміністрації Віктор Турик.

Учасники зібрання вшанували пам’ять всіх тих, хто загинув у боротьбі за рідну землю, за її свободу хвилиною мовчання.

Порадували всіх присутніх гарним, змістовним концертом і приєдналися до привітань самодіяльні колективи районного будинку культури та юні таланти нашого району.

Потому присутні поклали квіти до пам’ятника Т.Г. Шевченка та до пам’ятного знаку «Загиблим за єдину Україну» на центральній площі міста.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора