Скадовська районна державна адміністрація
Херсонська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Вшановуємо козацькі традиції

Дата: 04.05.2018 09:13
Кількість переглядів: 696

Фото без опису Фото без опису                      Заходи патріотичного спрямування, що постійно проходять у районі, привертають  увагу молоді до проблем становлення нашої державності, відновлення та збереження історичних надбань народу, любові до нації, самовідданого служіння Батьківщині.

І сьогодні – сонячного весняного ранку – 3 травня 2018 року на центральній площі м.Скадовськ відбулось відкриття I (районного) етапу  Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура»). На районні змагання прибуло 11 роїв закладів загальної середньої освіти Скадовського району.

Відповідно до Положення гри, вони були сформовані з джур козацьких застав, що створені у навчальних закладах, з метою виховання у юнаків та дівчат глибоких і твердих національно-патріотичних переконань, підготовки молоді до творчої праці, до військової служби та захисту своєї Батьківщини, залучення школярів до оборонно-масової та військово-спортивної патріотичної роботи.

На відкритті змагань були присутні:  представники органів виконавчої влади та місцевого самоврядування району, депутат обласної ради – Куріков В.Л., голова громадської організації «Товариство воїнів АТО Херсонської області» - Марчук А.І., військовий комісар Скадовського районного військового комісаріату підполковник – Власиневич В.Ф.; начальник відділу освіти Скадовської районної державної адміністрації, начальник штабу районного етапу Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патриотичної гри «Сокіл» («Джура») – Дудченко О.М.; начальник відділу культури – Миронець О.М.; головний суддя районного етапу Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патриотичної гри «Сокіл» («Джура») – Бондаренко О.В.;старшина Скадовського районного військового комісаріату – Войтович С.М.; інструктор-методист дитячо-юнацької спортивної школи – Кравець В.О.; директор дитячо-юнацької спортивної школи – Горобець О.В.; директор Центру дитячої та юнацької творчості – Лиховид О.М.; громадськість, військові.

Командував змаганнями військовий комісар Скадовського районного військового комісаріату підполковник Власиневич В.Ф. Приймав звіт – голова Скадовської  районної державної адміністрації Віктор Ананійович Турик, який привітав учасників змагань та побажав досягнення перемог у змаганнях, здоров’я та мирного неба над головою.

«Від імені голови Херсонської обласної державної адміністрації Андрія Гордєєва, від Скадовської районної державної адміністрації та від себе особисто, вітаю вас з початком I етапу Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура»). Дорогі друзі! Ви сьогодні зібралися тут, щоб показати вашу згуртованість, відвагу, ваші вміння та завзяття. Нехай ці змагання будуть чесними та успішними, а ті навики, які ви протягом цих змагань здобудете, будуть корисними тільки у мирному житті. Яскравих вам вражень та нових звершень. Слава Україні! Героям слава!»

Відкрилися змагання урочистим парадом команд. Учасники гри “Джура” продемонстрували свою фізичну та військову підготовку, вміння марширувати, виконувати стройові пісні.

Після урочистого відкриття, близько двох сотень учнів облаштували на території табору, розташованого в польових умовах, наметові містечка та готувались до кількаденних змагань, які триватимуть протягом 3 днів. Команди братимуть участь у військовому, мистецькому, туристичному вишколах, майстер-класах, виховних гуртках, доводячи свою кмітливість, спритність та хоробрість.

Організатори підготували  більше 10 конкурсів, в яких учні закладів загальної середньої освіти району будуть мати можливість проявити себе не лише у спортивних змаганнях, а й у вікторині на знання історії українського козацтва, творчому конкурсі.

Педагогічний колектив Центру дитячої та юнацької творчості  та Дитячо-спортивної школи, а також залучені фахівці забезпечили належну методичну та організаційну підготовку змагань та їх кваліфіковане суддівство.

В суботу – 05 травня відбудеться закриття гри, де ми і дізнаємося про результати.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора