Скадовська районна державна адміністрація
Херсонська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Перший етап офіційного скринінгу Єврокомісії завершено

Дата: 05.06.2024 10:28
Кількість переглядів: 74

Фото без описуЗа інформацією комунікаційної команди офісу Віцепрем’єрки з питань Європейської та Євроатлантичної інтеграції Європейська Комісія завершила пояснювальні сесії з Україною та Молдовою – країнами-кандидатами на вступ до ЄС.

Пояснювальні сесії Єврокомісії – це перша частина процесу перевірки відповідності законодавства України та Молдови до права ЄС.

У період з лютого по травень проведено 32 пояснювальні сесії, які стосувались усіх переговорних розділів, розподілених на 6 кластерів.

З української сторони було залучено більше ніж 80 органів державної влади та державних установ в межах 32 делегацій. Також, до перегляду зустрічей мали змогу долучитися парламентарі та представники експертного середовища.

Очікується, що з липня 2024 року Європейська Комісія розпочне наступний етап офіційного процесу скринінгу та перейде до початку двосторонніх зустрічей з країнами-кандидатами, під час яких Україна представлятиме стан наближення національного законодавства до законодавства Європейського Союзу по кожному переговорному розділу.

Завершальним етапом офіційного процесу скринінгу буде представлення Європейською Комісією звіту про стан відповідності законодавства України праву ЄС по кожному переговорному розділу.

Детальніше про кроки та етапи шляху України до вступу в ЄС – за посиланням


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора