Скадовська районна державна адміністрація
Херсонська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Що означає новий статус - кандидата на вступ до ЄС?

Дата: 09.03.2023 12:41
Кількість переглядів: 1806

Фото без опису23 червня 2022 року відбулася знакова, історична подія для України. Усі 27 країн-членів Європейського Союзу підтримали рішення надати нашій державі статусу кандидата на вступ у ЄС.

Підтримавши український народ у його героїчному протистоянні військовій агресії російської федерації та невпинній боротьбі за демократичні цінності, Європейський союз чітко заявив, що Україна є частиною великої європейської родини зі спільним потужним майбутнім.  

Отримання статусу кандидата офіційно запускає процес набуття Україною членства в ЄС. Наразі в країні активно працюють над наступними кроками та реформуванням країни, попри війну.

Подальша підготовка до членства передбачатиме завершення масштабного реформування усіх сфер, що дозволить країні жити за принципами та законами Євросоюзу, які спрямовані на першочерговий захист прав, свобод та законних інтересів кожного громадянина та бізнесу. Це започаткує процес наближення рівня життя, добробуту і правового захисту українців до того рівня, який існує у країнах ЄС.

Крім того, статус кандидата надасть Україні можливості отримати фінансову допомогу (гранти, інвестиції, технічну допомогу) для трансформації низки сфер на шляху до членства в ЄС, а також залучити нові інвестиції, оскільки інвестори тепер розглядатимуть Україну як потенційного члена ЄС та, відповідно, перспективний майданчик для старт-апів. 

Будучи кандидатом, Україна зможе брати участь у програмах та ініціативах Євросоюзу, відкритих для країн ЄС та країн-кандидатів на членство.

При цьому, подальший вступ нашої країни в Євросоюз матиме переваги для всіх сторін. Зі свого боку, Україна зможе гарантувати європейську продовольчу безпеку, сприяти пришвидшенню «зеленого» переходу та зменшенню енергетичної залежності від росії, зробити вагомий внесок в економічний розвиток та цифровізацію Європи.

Таким чином, процес вступу України до Євросоюзу стане невід’ємною частиною нашого спільного шляху до відбудови країни після війни та відкриє нові перспективи для молодої, демократичної та прогресивної країни.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора