Скадовська районна державна адміністрація
Херсонська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

У районі вшанували пам’ять жертв голодоморів

Дата: 23.11.2018 19:25
Кількість переглядів: 761

Фото без описуДень пам’яті жертв голодоморів щорічно об’єднує український народ навколо вшанування пам’яті про загиблих під час штучного, насильницького винищення людей. В цей День ми згадуємо трагедію вселенського масштабу – геноцид українського народу, вчинений комуністичним режимом радянського союзу.

Голод - це жахливо, але коли він організований, рукотворний владою проти свого ж народу – це ще страшніше, він стає зброєю придушення і нищення, справжньою косою смерті для нації. Під час першого голодомору 1920-х років ця зброя була лише випробувана і виявилася дуже ефективною. На повну ж потужність вона запрацювала у часи найстрашнішого другого голодомору 1932– 1933 років.

Сьогодні, 23 листопада 2018 року, напередодні скорботного дня у районному будинку культури ім..Шевченка відбувся траурний мітинг-реквієм до Дня пам’яті жертв голодомору та політичних репресій 1932 – 1933 років, 1921-1922, 1946-1947 років в Україні.

В заході взяли участь голова районної державної адміністрації Віктор Турик, представники структурних підрозділів районної державної адміністрації та її апарату, представники політичних партій та громадських організацій району, представники молодіжних організацій, учні та всі небайдужі до тих сумних подій.

У своїй промові голова районної державної адміністрації зазначив, що святий обов’язок кожного з нас – зберегти пам’ять про всіх невинно закатованих у роки голодоморів. Він закликав усіх 24 листопада об'єднатись у молитві і поставити у вікні кожної оселі, кожної установи та організації свічку пам'яті. «Ми всі: від найменшого громадянина до найстаршого - повинні закарбувати в пам’яті те трагічне минуле, яке пережили наші предки, і зробити все для того, щоб ніколи більше горе не зачепило наш народ, щоб яскраво світило сонце і весело посміхалася дітвора. Сьогодні ми маємо для себе чітко зрозуміти – головною, неперехідною цінністю для нас є незалежна, власна держава. Бо лише здобуття Україною незалежності та демократичний шлях, який ми обрали, є надійною гарантією того, що така трагедія ніколи не повториться», - сказав Віктор Ананійович.

Настоятель храму Святого Юрія УГКЦ отець Володимир Цяпка провів панахиду за безневинно убієнними під час Голодомору 1932-33 років і всіх жертв тоталітарного комуністичного режиму.

Під час поминальної панахиди та хвилини мовчання усі присутні схилили голови у глибокій скорботі та запалили свічки пам’яті за мільйонами обірваних життів наших співвітчизників, які були жертвами страшних лихолітніх подій.

Фото без опису   Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора