Скадовська районна державна адміністрація
Херсонська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

До 205 – річчя з дня народження Т.Г. Шевченка

Дата: 11.03.2019 18:42
Кількість переглядів: 1331

Фото без опису   Фото без опису                                          9 березня, 205 років тому народилася найвеличніша постать в історії українського народу, найвідоміший український митець, художник, поет Тарас Шевченко. Тому цього дня українці та весь цивілізований світ відзначають річницю з дня його народження.

Урочисте покладання квітів до обвінчаного Державними прапорами пам'ятника Тарасу Шевченку з нагоди річниці від дня народження Кобзаря відбулося 11 березня 2019 року в Скадовську. У цей день біля пам’ятника Великому Кобзарю зібралося багато людей, щоб вшанувати пам’ять українського генія, сюди прийшли представники влади, громадських об’єднань, вчителі та учні шкіл, небайдужі городяни.

У ХХІ столітті Тараса Шевченка називають українським пророком, слово його, як цілюще джерело невичерпної мудрості і сьогодні втішає, рятує і надихає багатьох боротись за власну свободу, рідну мову, спокій і красу рідної землі.

- Тарас Шевченко, без сумніву, уже давно поза рамками лише геніального поета і маляра, він митець з пророчим мисленням, - наголосив голова районної державної адміністрації Віктор Турик, проводячи паралель минувшини і сьогодення. – Це людина, яка своїм пророчим словом дала дороговказ всьому українському народу. Шевченко є високим моральним авторитетом, людиною яка своїм життям формувала духовні цінності української нації, поетом сучасним і разом з тим прогностичним. Сьогодні, коли Україна, попри усі страждання, людський біль і плач, справедливо виборює своє право за незалежність, право на вільне та щасливе майбутнє, Шевченківське слово незламно стоїть на варті боротьби українського народу за правду, гідність і волю. Про Тараса Шевченка багато написано, сказано, але кожен із нас має пройти свій шлях до його текстів, до його життя.»

На завершення заходу відбулося покладання квітів до пам’ятника Тарасу Шевченку, як данина пам’яті вірному сину України, подібних якому нема і не буде.

«І мене в сім’ї великій, в сім’ї вольній, новій

Не забудьте пом’янути незлим тихим словом… »

Українці – віками не забували,

Україна – не забуває,

Українці – не забудуть ніколи!!!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора