Скадовська районна державна адміністрація
Херсонська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

В Україні з'явився мобільний додаток для жінок, завдяки якому можна буде миттєво повідомити правоохоронців про домашнє насильство

Дата: 15.03.2024 13:34
Кількість переглядів: 45

Фото без опису

Скадовська районна війська адміністрація долучається  до інформаційної підтримки проєкту мобільного застосунку для жінок, що постраждали від домашнього або гендерно зумовленого насильства або перебувають у групі ризику та пропонує усім жінкам району ознайомитись та в разі необхідності скористатись мобільним застосунком який дає можливість викликати поліцію через кнопку «SOS», без дзвінка на 102.

            Даний проєкт створено представництвом UNFPA, Фонду ООН у галузі народонаселення в Україні у співпраці з Міністерством Внутрішніх Справ України та Національною Поліцією, за підтримки уряду Великої Британії.

           Застосунок спрямований на полегшення отримання допомоги тією категорією жінок, які не мають можливості подзвонити у поліцію через фізичні особливості (наприклад, особи з порушенням слуху), тотальний контроль особистого життя, відсутність коштів на рахунку тощо.

            Мобільний застосунок надає можливість викликати поліцію через кнопку «SOS», без дзвінка на 102. У такому випадку спілкування телефоном з оператором можна уникнути, адже поліція приїде знаючи про специфіку випадку (домашнє насильство) за геолокацією або вказаною при реєстрації адресою.

            Зовнішній інтерфейс застосунку замасковано під звичайний мобільний застосунок у телефоні жінки. Кнопка виклику поліції, корисна інформація та контакти інших служб допомоги у випадках домашнього або гендерно зумовленого насильства, доступні тільки у прихованому інтерфейсі, доступ до якого має лише власниця телефону.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора