Скадовська районна державна адміністрація
Херсонська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

З днем Соборності України!

Дата: 22.01.2024 09:14
Кількість переглядів: 38

Фото без описуСьогодні, 22 січня Україна відзначає День Соборності. 

Саме цього дня у 1919 році, на Софійському майдані Києва було проголошено: «Однині воєдино зливаються століттями одірвані одна від одної частини єдиної України — Західно-Українська Народна Республіка (Галичина, Буковина і Угорська Русь) і Наддніпрянська Велика Україна… Однині народ Український, визволений могутнім поривом своїх власних сил, має змогу об'єднаними дружніми зусиллями всіх своїх синів будувати нероздільну, самостійну Державу Українську...».

Цей памʼятний день увійшов в історію українського народу як величне національне свято і став символом об’єднання українців в прагненні жити в самостійній та неподільній державі.

День Соборності має особливе значення для нашої країни. Це нагадування кожному українцю, що всі ми – один єдиний нескорений український народ.

Повномасштабна російська агресія стала випробуванням єдності українців, яке ми сьогодні з гідністю проходимо.

Нині, кожен із нас глибоко розуміє значення слова «соборність». Національна єдність, свобода, незалежність, неподільність українських земель від заходу до сходу, від півдня до півночі, дім, родина, історія та культура - ті головні цінності, за які воювали наші пращури, і тепер виборює українське військо, заради яких ми всі згуртувалися і допомагаємо нашим захисникам наближати Перемогу.

Шановні мешканці Скадовського району, від щирого серця вітаю з Днем Соборності України! Бажаю довгоочікуваної Перемоги, злагоди, міцного здоров’я, благополуччя й віри у гідне майбутнє нашої країни.

Нехай над нашими землями завжди панує чисте, мирне небо!

Одного дня ми обовʼязково святкуватимемо злуку з нашими поверненими містами, містечками й селами, нашими людьми, які залишаються на тимчасово окупованих територіях України.

Тільки разом ми Сильні. І в нашій єдності - ми Непереможні!

Начальник Скадовської районної військової адміністрації Херсонської області 

Михайло ПАВЛІШ 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора