Скадовська районна державна адміністрація
Херсонська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

До уваги суб'єктів господарювання Скадовського району!

Дата: 13.12.2023 12:00
Кількість переглядів: 43

Фото без описуВідповідно до Плану організації виконання рішення Ради національної безпеки і оборони України від 27 травня 2023р «Про застосування секторальних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій) до Ісламської Республіки Іран», введеного в дію Указом Президента України від 27 травня 2023 р. № 308/2023 та затвердженого постановою Верховної ради України від 29 травня 2023 р. № 3108-ІХ запроваджено санкції строком на 50 років до Ісламської Республіки Іран. Вони містять:

· запобігання виведенню капіталів резидентами Ісламської Республіки Іран за межі України; 

· заборону передання резидентам Ірану технологій, прав на об'єкти права інтелектуальної власності;

· заборону здійснення інвестицій в Іран та до/на користь резидентів країни; 

· зупинення обслуговування електронних платіжних засобів (зокрема, переказів, здійснення розрахунків та видачі готівки), емітованих резидентами Ірану; 

· заборону реєстрації НБУ міжнародної платіжної системи, учасника міжнародної платіжної системи, операторами яких є резиденти Ісламської Республіки Іран тощо.

А також обмеження торговельних операцій з товарами, на міжнародні передачі яких поширюється дія Закону України «Про державний контроль за міжнародними передачами товарів військового призначення та подвійного використання» з резидентами Ісламської Республіки Іран (повна заборона).

Крім цього, введено обмеження торговельних операцій з послугами, які пов'язані з постачанням, продажем, передачею, виробництвом або використанням таких товарів, повне припинення транзиту ресурсів, польотів і перевезень резидентами Ірану територією України, пов'язаних з вищезгаданими операціями. 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора