Скадовська районна державна адміністрація
Херсонська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Чорноморський прикордонний Скадовський район отримав прапор ВМС України

Дата: 04.08.2018 17:10
Кількість переглядів: 1318

Фото без опису                             Цього року вся Україна відзначає 100 років з Дня підняття українських прапорів на Чорноморському флоті.

Під час святкових заходів з нагоди 100-річчя Військово-Морських Сил Збройних Сил України, які відбувались у Херсоні, на причалі були пришвартовані кораблі та катери ВМС ЗС України: рейдовий тральщик "Генічеськ", артилерійський катер "Скадовськ", протидиверсійний катер "Гола Пристань", навчальний катер "Нова Каховка". До Скадовська військові кораблі не заходили, і прапор ВМС у цей святковий день над морем не піднімався.

Тож, 03 серпня 2018 року парусна регата стартувала в Херсоні, а яхта «Санта-Марія» під керівництвом капітана Анатолія Галунова взяла курс на Скадовськ, щоб виконати почесну місію – доставити прапор ВМС України в чорноморський прикордонний Скадовський район.

На заході передачі прапора були присутні представники районної державної адміністрації, районного військового комісаріату, громадськість, ЗМІ.

Передав прапор ВМС України, голові райдержадміністрації Віктору Турику, капітан ІІІ рангу командир спортивного підрозділу Міністерства Оборони України м. Херсон Принь Сергій Ігорович.

З вітальним словом до всіх присутніх звернувся керівник району Віктор Турик: «Для мене є почесним обов’язком прийняти та передати цей прапор мужнім людям — нашим захисникам Батьківщини як свідчення високої довіри з боку керівництва держави, її вищого військового командування та всього українського народу. Вірю, що особовий склад відділу прикордонної служби «Скадовськ» та інших військових частин, які дислокуються у нашому район, з честю нестимуть цей прапор, як символ військової доблесті і слави. А саме знамено стане оберегом для кожного з вас.»

Знамено з рук голови районної державної адміністрації отримав комісар районного військового комісаріату підполковник Валерій Власиневич.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора