Скадовська районна державна адміністрація
Херсонська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Відбулася нарада щодо дотримання санітарного стану на острові Джарилгач та Джарилгацької затоки впродовж курортно- туристичного сезону

Дата: 05.07.2019 17:00
Кількість переглядів: 536

Фото без опису     Фото без опису                        2 липня 2019 року у Скадовській районній державній адміністрації, під керівництвом голови районної державної адміністрації Віктора Турика, відбулась нарада щодо дотримання санітарного стану  на острові Джарилгач та Джарилгацької затоки впродовж курортно-туристичного сезону, аналізу роботи та виконання угод підприємцями, які здійснюють рекреаційну діяльність на о.Джарилгач.

            Участь у нараді взяли члени районної робочої групи з контролю за використанням рекреаційних зон на території острова Джарилгач, директор Департаменту туризму та курортів обласної державної адміністрації Тетяна Волинець, представники районної державної адміністрації, НПП «Джарилгацький», підприємці, які здійснюють рекреаційну діяльність на о.Джарилгач, згідно укладених угод з ДП «Скадовське досвідне лісомисливське господарство».

Нараду було розпочато зі вступного слова голови районної державної адміністрації Віктора Турика, який наголосив на важливості винесених на розгляд питань, щодо дотримання екологічної безпеки, збереження природно-заповідної зони та перспективи розвитку рекреаційних зон на території острова, створення умов для безпечного відпочинку туристів та відпочиваючих. Особливу увагу очільник району приділив питанню підтримки належного санітарного стану на рекреаційних ділянках острова Джарилгач в районі «Маяка», виконання підприємцями вимог, щодо належної організації відпочинку та дотримання екологічних вимог, під час здійснення  підприємницької діяльності та зауважив, що районні служби повинні контролювати, відповідно до повноважень, стан організації масового відпочинку людей на острові та  при виявленні порушень інформувати районну державну адміністрацію. В разі виявлення порушень ведення підприємницької діяльності (умов договору) на рекреаційних ділянках та ,якщо не будуть усунені зауваження робочої групи  з розгляду питань щодо екологічного стану острова Джарилгач і Джарилгацької затоки та відповідних служб, ставити питання щодо розірвання угод з підприємцями на ведення рекреаційної діяльності на острові Джарилгач.

Директор ДП «Скадовське досвідне лісомисливське господарство» Валерій Войналович повідомив, що 26 червня 2019 року районною робочою групою було здійснено обстеження рекреаційних ділянок на території острова Джарилгач та відповідно до зауважень, викладених у акті, ДП «Скадовське досвідне лісомисливське господарство» надані приписи наступним підприємцям: ФОП «Демиденко», ФОП «Шпак», ФОП «Чудненко», ГО «Південний оберіг», фонд «Разом» та встановлено 10 денний термін на усунення недоліків.

 Директор Департаменту курортів та туризму обласної державної адміністрації Тетяна Волинець у своєму виступі звернула увагу присутніх на важливість популяризації острова Джарилгач - як курорту державного значення. Для цього необхідно прикласти спільні зусилля державної влади, органів місцевого самоврядування, районних служб, підприємців, аби забезпечити комфортні умови відпочинку,  належний санітарний стан та збереження унікальної природно-заповідної зони острова Джарилгач та Джарилгацької затоки. Тому обласна державна адміністрація приділяє особливу увагу розвитку курорту на території Скадовського району, як курорту державного значення.

За підсумками наради було вирішено:

1. Власнику рекреаційних ділянок на о.Джарилгач (ДП «Скадовське досвідне лісомисливське господарство») посилити контроль  за санітарним станом на відповідних ділянках.

2. ДП «Скадовське досвідне лісомисливське господарство» забезпечити належним чином виконання вимог умов договору, підприємцям, які здійснюють рекреаційну діяльність на о.Джарилгач  виконати умови в повному обсязі.

3.НПП «Джарилгацький» забезпечити проведення розрахунків антропогенного навантаження при проведенні рекреаційної діяльності в межах рекреаційних ділянок на острові Джарилгач.

4.Підприємцям встановити на рекреаційних ділянках туалети та ємності для збору сміття, згідно антропогенного навантаження.

5.Підприємцям ФОП «Демиденко», ФОП «Шпак», ФОП «Чудненко», ГО «Південний оберіг», фонд «Разом» в 10 денний термін усунути зауваження, викладені в приписі ДП «Скадовське досвідне лісомисливське господарство».

6. Районним службам, до кінця тижня, доопрацювати проблемні питання, виявлені під час виїзду робочої групи на острів Джарилгач. В разі необхідності, здійснити додаткові перевірки та  за результатами надати відповідну інформацію до районної державної адміністрації для подальшої координації дій.

7. При невиконанні підприємцями умов договору, ДП «Скадовське досвідне лісомисливське господарство» ініціювати розірвання договорів.

8.Запланувати на наступний тиждень ( 09.07.2019 - 12.07.2019 року) виїзд робочої групи на острів Джарилгач, для повторного обстеження рекреаційних ділянок .


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора