Скадовська районна державна адміністрація
Херсонська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

День Національної гвардії України

Дата: 26.03.2023 18:11
Кількість переглядів: 1548

Національна гвардія України була створена 9 років тому - 13 березня 2014 року - у відповідь на початок російської агресії на Сході України та в Криму.

Згодом до складу Нацгвардії приєдналися і добровольчі батальйони, такі як "Азов" та "Донбас".

Сьогодні бійці Нацгвардії виконують бойові завдання із захисту держави та невпинно слідкують за внутрішнім порядком в Україні.

Нацгвардія стала невід'ємною частиною системи оборони і захисту нашої держави від військової агресії російської федерації. 

Починаючи з перших днів війни на Донбасі, нацгвардійці показують справжню українську міць, силу та непохитність у протистоянні ворогові. Ціною власного життя, вони нищать окупантів і повертають клаптик за клаптиком українські землі.

Щиро вітаю з Днем національної гвардії України військовослужбовців, добровольців та ветеранів, які в одній із найважливіших віх історії України, стали на захист українського народу, цілісності, незалежності та суверенітету нашої держави, в лавах Нацгвардії України.

Водночас у цей день, зі скорботою, згадаємо тих Героїв-нацгвардійців, які віддали власне життя за незалежність і територіальну цілісність України. Їхні імена назавжди залишаться в історії України та наших серцях.

Хочу подякувати кожному і кожній з вас за сміливість, стійкість та відданість Присязі перед державою та народом.

Бажаю усім військовослужбовцям, добровольцям та ветеранам Нацгвардії міцного здоров'я, сили, неабиякої витримки, добробуту і безпеки вдома, у ваших родинах та всіх українців!

Слава Національній гвардії України!

Слава Україні! 

Начальник Скадовської районної військової адміністрації Херсонської області 

Михайло ПАВЛІШ 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора