Скадовська районна державна адміністрація
Херсонська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Новий проєкт фінансової підтримки ветеранів війни від Товариства Червоного хреста України та Міністерства ветеранів

Дата: 26.01.2023 23:31
Кількість переглядів: 2146

Міністерство ветеранів спільно з Товариством Червоного хреста України запускають новий проєкт фінансової підтримки ветеранів війни. Допомога призначена для ветеранів, які отримали інвалідність І-II групи. 

Постанова про реалізацію проєкту ухвалена під час засідання Кабміну 16 грудня 2022 року.

• Хто має право на грошову допомогу? 

Право на грошову допомогу мають повнолітні громадяни України, яким відповідно до Закону України "Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту" надано статус особи з інвалідністю внаслідок війни I або II групи та відомості про яких внесені до Єдиного державного реестру ветеранів війни. 

• Який розмір грошової допомоги ?

Виплата здійснюється незалежно від отримання особами інших видів допомоги  на банківський рахунок заявника у розмірі 4000 гривень на місяць протягом чотирьох місяців. 

Розмір отриманої грошової допомоги не враховується під час обчислення сукупного доходу сім'ї заявника для всіх видів соціальної допомоги, що надаються відповідно до законодавства.

• Як отримати грошову допомогу ? 

Для отримання грошової допомоги заявник подає заяву в електронній формі шляхом її заповнення на порталі «е-Ветеран» (посилання: https://eveteran.gov.ua). 

У разі ненадходження коштів або виникнення потреби в зміні міжнародного номера банківського рахунка IBAN заявник може повторно подати заяву на отримання грошової допомоги. 

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора