Скадовська районна державна адміністрація
Херсонська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Україна єдина. Україна соборна!

Дата: 22.01.2023 13:53
Кількість переглядів: 2181

Фото без описуСьогодні, 22 січня 2023 року, Україна відзначає одразу дві вагомі історичні події - День Соборності та 105-у річницю проголошення незалежності Української Народної Республіки.

105 років тому – 22 січня 1918 року – Українська Народна Республіка проголосила незалежність і боролася за право бути «самостійною, ні від кого незалежною, вільною, суверенною державою українського народу».

А вже за рік, на Софійському майдані в Києві відбувся такий довгоочікуваний Акт злуки Української Народної Республіки й Західноукраїнської Народної Республіки в одній державі.

Ці події назавжди відзначили соборницькі прагнення українців, розділених кордонами імперій. 

Не зважаючи на те, що у наступні роки Української революції зберегти державність не вдалося, українців все ж не покидала віра у її відновлення.

Пройшло чимало років невпинної боротьби за незалежність від імперій, за свободу та право бути суверенною державою.

Тож цілком справедливо вважати, що 24 серпня 1991-го відбулося саме відновлення незалежності України та проголошення свободи від радянського впливу.

Соборність це не тільки територіальна цілісність держави, але й духовна єдність усіх громадян України, їх згуртованість.

Соборність завжди була і лишається однією з найголовніших національних цінностей українців, передумовою боротьби із зовнішнім агресором.

Сьогодні для України соборність – звільнення всіх без винятку територій від російського загарбника, відновлення державних кордонів.

В нинішньому спротиві російській агресії українці, як-ніколи, обʼєднані у відстоюванні своєї незалежності і держави. Перебуваючи в різних куточках України, ми щодня невпинно працюємо разом, створюємо нове і таке важливе для кожного, боремося з окупантами заради спільної мети - жити у вільній, незалежній, демократичній та в соборній державі, яка сама визначає своє майбутнє.

Україна соборна. Разом до перемоги!

З Днем Соборності України! 

Начальник Скадовської районної військової адміністрації Херсонської області 

Михайло ПАВЛІШ


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора