Скадовська районна державна адміністрація
Херсонська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

21 листопада в Україні відзначають День Гідності і Свободи

Дата: 21.11.2022 14:19
Кількість переглядів: 2642

Фото без описуСвято, встановлене на знак вшанування мужності і патріотизму громадян, які у 2004 та 2013 роках стали на захист демократичних цінностей і європейського вибору нашого народу. 

У 2004 році Майдан Незалежності спалахнув помаранчевими прапорами на захист свободи українців у виборі керівника держави та на захист своєї гідності, оскільки не може бути керівником вільної держави, представником гідного народу двічі судима, нав‘язана росією людина.

У 2013 році на головній площі країни знову відбулися протестні акції української громадськості у відповідь на рішення тодішньої влади щодо припинення курсу на євроінтеграцію. Тоді наш народ відстоював не лише свободу вільно обирати свій шлях розвитку, незалежно від думки росії, але і свою гідність, оскільки гідна нація не може допустити знущання влади над тими хто публічно висловив незгоду з нею. Однак, на відміну від подій Помаранчевої революції, відстоювання гідності і свободи цього разу коштувало життя українських патріотів - 106 людей були вбиті і понад 2 тис. поранені.

Гідність і свобода завжди були невід‘ємною частиною великого українського народу. Це незмінний генетичний код, яким розшиті українські вишиванки, який закарбований навіки у нашій історії.

Українці завжди боролися за свободу гідно, чесно і достойно. Йшли до кінця бо знали заради чого долають такий довгий і нелегкий шлях. Не відступаємо з вірного шляху і тепер. 

Цю істину підтверджує і сьогоднішня боротьба незалежної України з російським загарбником. Намагання агресора вплинути на долю нашої держави звелися нанівець. Кожен з нас сьогодні гідно стоїть на захисті нашої свободи і незалежності, чітко усвідомлюючи свій вибір і бажання бути частиною цивілізованого, демократичного світу.

Об’єднавшись в єдине ціле ми вірно крокуємо до перемоги щоб раз і назавжди відстояти Свободу і Гідність українського народу!

Пам‘ятаймо якою ціною ми здобуваємо свободу і гідність - сотні, тисячі гідних синів і доньок України віддали своє життя за свободу нашого народу, нашої держави. Вшануймо їхню пам‘ять і пообіцяймо, що достойно продовжимо цей шлях.

 

Слава Україні!

Слава усім хто бореться за Свободу і гідність!

Слава героям!

 

Начальник Скадовської районної військової адміністрації Херсонської області Михайло ПАВЛІШ


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора