Скадовська районна державна адміністрація
Херсонська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Україна збирає армію дронів!

Дата: 23.08.2022 14:22
Кількість переглядів: 1465

Фото без описуПочинаючи з 1 липня Генштаб ЗСУ, Міністерство цифрової трансформації, Держспецзв'язку та UNITED24 запустили спільний проект - «Армія дронів», метою якого є закупівля близько 200 безпілотних авіаційних комплексів тактичного рівня для повітряної розвідки та тисячі звичайних дронів.

Створення так званої «Армії дронів» посилить українську армію - допоможе ЗСУ моніторити лінію фронту - це близько 2 470 кілометрів та давати ефективну відсіч ворожим атакам, а найголовніше - дозволить зберегти життя тисячи військових. 

Вказана програма є комплексною та включає в себе системну закупівлю дронів, їхній ремонт, оперативну заміну, а також курс навчання пілотів. 

Вже за перший місяць через платформу United24 на "Армію дронів" перерахували більш як 755 мільйонів гривень, що сягає майже половини від необхідної суми. На перші 260 млн із цієї суми вже уклали контракти на закупівлю двох станцій управління та 20 безпілотників Fly Eye, 78 мультикоптерів Matrice, а також двох наземних систем для 20 ударних дронів-камікадзе Warmate.

В рамках проєкту можна не лише пожертвувати кошти, а й подарувати Збройним силам власний дрон. Від початку збору власники з усього світу віддали понад сто безпілотників.

Однак, якщо у вас є бажання подарувати дрон то слід знати, що до БПЛА існує низка вимог: батарея не менше 5000 мА/год, дальність польоту від 1 км, камера з кількістю мегапікселів не менше 20 Мп, часом зарядки не менше 30 хвилин, параметрами фото не менше 5280х3956, параметрами відео не менше 3840x2160, бажано з джойстіком та пультом управління.

Ваш дрон може бути новий або ні, головне, щоб він був справним і придатним до використання.

Окрім цього "Армія дронів" потребує висококваліфікованих пілотів, які вміють керувати всіма типами дронів. Нині до програми долучилося дві льотні школи, які можуть випускати в місяць майже 500 спеціалістів. Додатково відібрали дванадцять шкіл, які невдовзі розпочнуть навчання. На сьогодні підготовлено вже понад 300 пілотів для ЗСУ.

Долучитися до проекту та отримати більше інформації можна через портал UNITED24 - «єдине вікно» для пожертв від благодійних організацій, міжнародних партнерів та громадян, за наступним посиланням https://u24.gov.ua/uk/dronation.

Кожен дрон рятує життя і наближає перемогу України!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора