Скадовська районна державна адміністрація
Херсонська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Обережно, не грайте у квести зі спецслужбами рф!

Дата: 15.08.2022 09:21
Кількість переглядів: 1390

Фото без описуЗазнаючи шаленого опору не тільки зі сторони української армії, але і усього українського народу, ворог вдається до дедалі підступніших методів розвідки. Для збору інформації використовуються дорослі та підлітки, які проживають на території України. Найчастіше жертвами такого впливу все ж стають підлітки, які, не розуміючи реальної мети подібних ворожих програм-шпигунів, встановлюють на свої смартфони додатки з квестами. Після чого, фсб-шники пропонують користувачам пройти квест: сфотографувати з прив'язкою до місцевості військові об'єкти, об'єкти інфраструктури та інші, цікаві для російських військових, об'єкти, завантажити ці фотографії в додаток та отримати за них грошову винагороду. 

Таким чином, від українських користувачів не лише отримають інформацію про розташування військових об'єктів, а й закликають громадян до несвідомої співпраці з окупаційними військами. Крім того, результатом таких "квестів" можуть стати ракетні удари по абсолютно мирних об'єктах, таких як – школи, дитячі садки, лікарні, торгові центри, вокзали та інші.

Тому, з метою недопущення вказаних наслідків закликаємо не зловживати кібергігієною: завантажувати додатки на смартфон виключно через офіційні сервіси – AppStore, Google Play, Galaxy Store, AppGallery та ін.; ретельно перевіряти перед завантаженням усі доступні дані щодо додатків – інформацію про розробників, доступи, які додаток вимагає під час встановлення, а також відгуки інших користувачів; встановити контроль за вмістом смартфонів ваших дітей, у випадку виявлення подібних ворожих програм - видалити та роз' яснити недопустимість користування такими додатками.

У разі встановлення факту користування подібним програмним забезпеченням повнолітніми громадянами - до них будуть застосовані санкції передбачені Кримінальним Кодексом України

Пам'ятайте, ми маємо справу з країною-терористом, яка не має почуття совісті чи мораллі. А тому борг кожного з нас - захистити дітей від неусвідомленої допомоги ворогові та зберегти безпеку у населених пунктах.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора