Скадовська районна державна адміністрація
Херсонська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

8 і 9 травня Україна відзначатиме День пам’яті та примирення і День перемоги над нацизмом у Другій світовій війні.

Дата: 08.05.2022 08:20
Кількість переглядів: 666

Фото без опису  8 і 9 травня Україна відзначатиме День   пам’яті та примирення і День перемоги   над нацизмом у Другій світовій війні.

 Вже вкотре на державному рівні ми   впроваджуємо   європейський    підхід    до   пам’яті про Другу світову війну. 

 

  Українці вшановують всіх борців із нацизмом та всіх жертв цього найкривавішого конфлікту в історії людства. Для кожного з нас 8 та 9 травня не є тріумфом переможців з парадами та брязканням зброї, а є нагадуванням про страшну катастрофу,  та закликом до людяності й миру. Адже всі ми розуміємо, що до катастрофи привели тоталітарні режими – нацизм і комунізм. Їх спільна змова і нехтування головною цінністю людини - життям та свободою.

  Цьогоріч, на долю нашої держави випало нове випробування. 8 та 9 травня ми зустрічаємо у війні - повномасштабній агресії російського режиму. Відбувається посягання на найсвятіше - життя українців. Для нас, спротив російській агресії - це боротьба за свободу, цивілізованість та європейські цінності. В цій боротьбі ми виступаємо за правду, добро та світле майбутнє українських дітей.

   Тож, Український інститут національної пам’яті презентував нове гасло пам’ятних днів - «Перемогли нацистів – переможемо і рашистів!». До Перемоги, Україно! Ми вистоїмо і поборемо зло!

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора