Скадовська районна державна адміністрація
Херсонська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Скадовщина відзначила День єднання

Дата: 16.02.2022 15:54
Кількість переглядів: 1056

Фото без опису   Сьогодні, 16 лютого, разом з усією країною Скадовщина вперше відзначила День єднання. Державне свято започаткував Президент Володимир Зеленський з метою посилення консолідації українського суспільства та зміцнення його стійкості в умовах зростання гібридних загроз.

Щоб засвідчити єдність нації на будинках і спорудах в усіх населених пунктах громад району о 10-й годині ранку було піднято Державний прапор України та виконано Державний Гімн України.

   Святковим патріотичним концертом відзначили День єднання і на тимчасовому пункті пропуску через адміністративний кордон України на межі з анексованим Росією Кримом – КПВВ «Каланчак».

   До свята долучилися представники районної влади, військовослужбовці, громадські активісти та небайдужі громадяни.

                           Фото без опису

Привітав усіх присутніх зі святом голова районної державної адміністрації Михайло Павліш. Очільник району зазначив, що це свято ще одне нагадування про те, що наша сила в єдності:

– Вітаю всіх з Днем єднання! Сьогодні в усіх містах нашої держави, столиці, маленьких містечках і селах рівно о 10-й годині піднято державний прапор та виконано гімн України. Це ще одне нагадування про те, що в єдності наша сила і міць! Історія знає багато прикладів, коли лозунг «розділяй та володарюй» призводив до початку занепаду, а потім і зникнення держав. Тому всі наші зусилля мають бути спрямовані на захист нашого суверенітету, територіальної цілісності та незалежності. Слава Україні!

Окрасою заходу стали чудові виступи творчих колективів Каланчацького селищного будинку культури.

                               Фото без опису

                                Фото без опису

                                Фото без опису

На центральній площі Скадовська о 10.00 теж зібралися трудові колективи установ та організацій, активні жителі міста, аби відзначити День єднання. Закликала скадовчан до консолідації перша заступниця голови районної державної адміністрації Світлана Покутня. На заході лунали сучасні українські пісні у виконанні самодіяльного колективу міського будинку культури.

                             Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора