Скадовська районна державна адміністрація
Херсонська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

На Херсонщині працюють мобільні бригади з вакцинації від COVID-19

Дата: 27.01.2022 16:56
Кількість переглядів: 456

Фото без опису   Громади, в яких немає пунктів чи центрів вакцинації, можуть запросити до себе мобільну бригаду, яка щепить населення від COVID-19. 

  Сьогодні мобільна бригада працювала в амбулаторії села Козачі Лагері. Туди завітали лікарі Олешківського центру первинної медико-санітарної допомоги. 

Головна лікарка медзакладу Лариса Марчук розповіла, що лікарі виїжджають до сільської амбулаторії двічі на тиждень, аби надавати медичну допомогу жителям сіл Кринки та Козачі Лагері.

“Щовівторка та щочетверга ми агітуємо наших жителів, щоб вони приходили отримати щеплення. Вакцинальна кампанія проходить достатньо активно. Нині у цих селах вже вакциновано двома дозами понад 2000 жителів. Є й ті, хто вже отримав бустерну дозу“, - зазначила Лариса Марчук.

Лікарі пропонують будь-яку вакцину на вибір: AstraZeneca, CoronaVac, Pfizer та Moderna. 

Отримати щеплення до амбулаторії в Козачих Лагерях прийшли близько 20 осіб. Серед них - 66-річна Надія Бай, яка сьогодні зробила бустерне щеплення.

“Я живу з дітьми та онуками. Тому вирішила вакцинуватися, щоб не наражати на небезпеку їх та себе”, - поділилася Надія. 

У родині Наталії Немченко підтримують вакцинальну кампанію. Щеплення від COVID-19 отримала вже вся сім’я, навіть, 12-річний син жінки.

“Дитина сама вирішила вакцинуватися, а ми підтримали, адже усі вакциновані. Ще є менша, чекаємо коли дозволять, щоб її також щепити від COVID-19”, - розповіла Наталія Немченко. 

Детальніше про те, як мобільну бригаду з вакцинації можна викликати в громади, читайте за посиланням.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора