Скадовська районна державна адміністрація
Херсонська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Продовжується інформаційно-роз’яснювальна робота з питань легалізації зайнятості та необхідності застосування касових апаратів

Дата: 27.01.2022 14:57
Кількість переглядів: 487

Фото без опису27 січня 2022 року у Скадовську відбувся

рейд робочої групи з питань легалізації трудових відносин, погашення заборгованості із виплати заробітної плати, дотримання мінімальних гарантій у сфері оплати праці та інших соціальних виплат за участю представників Скадовської районної державної адміністрації, начальника Скадовської державної податкової інспекції Головного управління ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі, Скадовської районної філії Херсонського обласного центру зайнятості, Скадовського сервісного центру головного управління Пенсійного фонду України в Херсонській області, Скадовського районного відділу поліції ГУНП в Херсонській області.

      Під час рейду обстежено 22 суб’єкти господарювання, які провадять діяльність в центральній частині міста Скадовська, у тому числі 1 юридична особа в якої працює 9 найманих працівників та 22 фізичних особи-підприємця, в яких працює        18 осіб. 

У ході проведення рейду роботодавцям наголошували про неприпустимість допуску до роботи без оформлення трудових відносин, розповідали про переваги офіційного працевлаштування та ризики незадекларованої праці. Адже такі заходи дають можливість вкотре наголосити роботодавцям про важливість здійснення господарської діяльності у правовому полі, тому що використання нелегальної праці знижує доходи до бюджетів усіх рівнів, а також погіршує умови для розвитку бізнес-середовища та інвестиційного клімату.

                                     Фото без опису

      Також працівники Скадовської державної податкової інспекції нагадали суб'єктам підприємницької діяльності, що з 1 січня 2022 року для платників єдиного податку другої ? четвертої груп, які проводять готівкові розрахунки, стали обов'язковими застосування РРО/ПРРО (реєстратор розрахункових операцій апаратний/ програмний реєстратор розрахункових операцій) та ведення обліку товарних запасів, а не застосовувати РРО/ПРРО можуть лише підприємці – платники єдиного податку першої групи.

          Тож, в котре закликаємо роботодавців та громадян зробити крок назустріч суспільству - легалізувати найману працю та відмовитись від «чорної» зарплати в «конвертах».


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора