Скадовська районна державна адміністрація
Херсонська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Легалізація праці – інформаційні рейди тривають

Дата: 20.01.2022 16:20
Кількість переглядів: 399

Фото без опису   20 січня  2022 року на території Скадовського кооперативного ринку відбувся черговий рейд робочої групи з питань легалізації трудових відносин, погашення заборгованості із виплати заробітної плати, дотримання мінімальних гарантій у сфері оплати праці та інших соціальних виплат за участю представників Скадовської районної державної адміністрації, Скадовської державної податкової інспекції Головного управління ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі, Скадовської районної філії Херсонського обласного центру зайнятості, Скадовського сервісного центру головного управління Пенсійного фонду України в Херсонській області, Скадовського районного відділу поліції ГУНП в Херсонській області.

    Під час рейду обстежено 38 торгівельних місць на яких здійснюють діяльність 38 фізичних осіб-підприємців та 1 наймана особа, які займаються роздрібною торгівлею.

                                          Фото без опису

        У ході проведення рейду проведено  роз’яснювальну бесіду з роботодавцями та їх працівниками про переваги узаконених трудових відносин, легалізації заробітної плати та наслідки отримання зарплатні «в конверті», залежності страхового стажу від сплати страхових внесків.

Також працівники Скадовської державної податкової інспекції нагадали суб'єктам підприємницької діяльності, що з 1 січня 2022 року для платників єдиного податку другої ? четвертої груп, які проводять готівкові розрахунки, стали обов'язковими застосування РРО/ПРРО (реєстратор розрахункових операцій апаратний/ програмний реєстратор розрахункових операцій) та ведення обліку товарних запасів, а не застосовувати РРО/ПРРО можуть лише підприємці – платники єдиного податку першої групи.

Нагадуємо суб’єктам господарювання, що працівник не може бути допущений до роботи без укладення трудового договору, оформленого наказом чи розпорядженням власника або уповноваженого органу, та без подання до органу податкової служби повідомлення про прийняття працівника на роботу. Тому в усіх випадках на підприємців чекає відповідальність за порушення вимог трудового законодавства.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора