Скадовська районна державна адміністрація
Херсонська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Інформаційна довідка щодо здійснення Українсько-Польських обмінів молоддю

Дата: 18.01.2022 14:10
Кількість переглядів: 416

Українсько-Польські обміни молоддю здійснюються відповідно до:

- договору між Кабінетом Міністрів України та Урядом Республіки Польща про Українсько-Польську Раду обміну молоддю, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 09.12.2015 № 1017;

- порядку здійснення Українсько-Польських обмінів молоддю та проведення заходів відповідно до Договору між Кабінетом Міністрів України та Урядом Республіки Польща про Українсько-Польську Раду обміну молоддю, затвердженого наказом Мінмолодьспорту від 04.07.2016 № 2643, зареєстрованого у Міністерстві юстиції 11 липня 2016 року за № 937/29067 (із змінами).

Мета обмінів молоддю: підтримка співробітництва української та польської молоді задля розбудови дружніх взаємин між народами цих країн. Обміни молоддю здійснюються шляхом участі молоді у проектах, які реалізуються:

- інститутами громадянського суспільства;

- закладами освіти;

- комунальними установами та визначаються відповідно до результатів конкурсу, який проводиться УкраїнськоПольською Радою обміну молоддю через національну керуючу установу – Міністерство молоді та спорту України.

У 2022 році на реалізацію проектів у рамках Українсько-Польських обмінів молоддю із Державного бюджету України передбачено 7 млн грн.

Для участі в молодіжних обмінах організації повинні:

- мати статус "неприбуткова";

- працювати з молоддю (визначається установчими документами);

- обов’язково мати партнера з польської сторони.

Українсько-Польська Рада обміну молоддю щороку приймають рішення щодо:

? пріоритетних завдань;

? строків подання заявок та реалізації проектів;

? оголошення конкурсу;

? визначення переможців конкурсу і розподілу коштів відповідно до встановлених пріоритетних завдань, умов конкурсу та рекомендацій Мінмолодьспорту.

 Умови організації та проведення конкурсів:

? інститути громадянського суспільства;

? заклади освіти;

? комунальні установи, які працюють з молоддю подають Мінмолодьспорту до 16:00 год. 28 лютого 2022 року в електронній (kultmolodi@ukr.net) та паперовій формі:

? заявку (оригінал і копію);

? детальний розрахунок витрат;

? копії установчих документів;

? заяву організації-партнера.

Умови реалізації проектів:

Один проект може тривати не менше 5 та не більше 10 днів, не враховуючи дні приїзду і від'їзду учасників підготовчого етапу та підготовчого візиту реалізації проекту.

Участь у проектах можуть брати особи віком від 14 до 35 років та особи, що працюють із молоддю.

Кількість учасників проекту повинна становити 10 – 40 осіб, у тому числі супроводжуючі чи керівники групи.

Підготовчий візит може тривати 2-3 робочих дні, участь у якому беруть не більше 6 учасників.

Рішення про переможців конкурсу буде прийнято Українсько-Польською Радою обміну молоддю до 5 травня 2022 року та розміщено на офіційному вебпорталі Мінмолодьспорту https://mms.gov.ua/.

Організації-переможці реалізують проекти до 11 листопада 2022 року.

Пріоритети конкурсу 2022 року:

- відкривання спільного минулого і культурної спадщини;

- підтримка активної громадянської позиції та підвищення рівня компетентності молоді для її участі та інтеграції у суспільне життя, в тому числі шляхом популяризації підприємництва та волонтерства;

- поглиблення співпраці та обмін досвідом між молодіжними працівниками, молодіжними центрами та молодіжними організаціями у сфері технічної і галузевої освіти з урахуванням впровадження цифрових технологій;

- зміцнення ініціатив молоді з територіальних громад України та сільських місцевостей і малих міст Республіки Польща з урахуванням викликів сучасного світу;

- зміцнення міжкультурного діалогу шляхом створення умов для відкритості і взаємоповаги серед молоді.

 Проєкти, подані на конкурс повинні відповідати одному із зазначених пріоритетів. Важливо! У разі проведення безпосередніх обмінів молоддю в рамках здійснення УкраїнськоПольських обмінів молоддю, фінансування на які передбачено із Державного бюджету України, їх реалізація можлива лише за умови дотримання інститутами громадянського суспільства, закладами освіти та установами, що працюють з молоддю, які стануть переможцями конкурсу, вимог національного законодавства України та Польщі щодо встановлення карантинних обмежень на період проведення молодіжного обміну. З вимогами щодо режиму в’їзду громадян України на територію Польщі можна ознайомитись на інтерактивній мапі, розміщеній на офіційному вебсайті Міністерства закордонних справ України за посиланням: https://tripadvisor.mfa.gov.ua/?page_id=1973&fbclid=IwAR3xuPohT76W vbqUtrsbQVZ40_xep3GUDiYP8MWgiCrqO1bJKO04HNSx-4k.

З вимогами щодо режиму в’їзду іноземних громадян на територію України можна ознайомитись на офіційному вебсайті Міністерства охорони здоров’я України за посиланням: https://covid19.gov.ua/border 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора