Скадовська районна державна адміністрація
Херсонська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

До уваги суб'єктів декларування! Розпочалася кампанія декларування 2022 року!

Дата: 18.01.2022 13:54
Кількість переглядів: 401

Фото без опису  Шановні колеги, звертаємо вашу увагу на те, що з 1 січня 2022 року розпочався черговий етап подання щорічних декларацій за 2021 рік особами, уповноваженими на виконання функцій держави або місцевого самоврядування.

 Відповідно до вимог Закону України «Про запобігання корупції» (розділ VII), що стосується фінансового контролю, суб’єкти декларування, зобов’язані щорічно до 1 квітня подавати шляхом заповнення на офіційному веб-сайті Національного агентства з питань запобігання корупції (далі - НАЗК) декларацію особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування (далі – е-декларація), за минулий рік за формою, що визначається Національним агентством.

Принагідно нагадуємо, що з 1 грудня запрацювала нова форма е-декларації

З метою полегшення процедури заповнення е-декларацій НАЗК опублікувало на своєму офіційному сайті нові роз’яснення до кампанії декларування 2022 року. В них зібрані відповіді на найпоширеніші питання, які виникають у декларантів під час заповнення е-декларацій.

З роз’ясненнями можна ознайомитися в Базі знань НАЗК за посиланням.

Відтак, у роз’ясненнях ви можете знайти як заповнювати змінені чи нові блоки, що з’явилися у формі. Наприклад, НАЗК розповідає, як правильно заповнити блок «Для ідентифікації за межами України», де потрібно буде декларувати документи для посвідчення особи за кордоном. Для того, щоб ознайомитися з новими блоками та правилами їх заповнення, ви також можете скористатися Порядком заповнення декларації.

Отже, будь-яке роз’яснення в Базі знань можна знайти швидко та легко за ключовими словами в пошуку.

Також, для отримання роз’яснення для заповнення декларації ви можете:

1. Зателефонувати до Контакт-центру НАЗК за номером: +38(044)200-06-94. Консультації надаються в робочі дні з понеділка до п’ятниці з 9:00 до 18:00.

2. Для отримання технічної допомоги щодо роботи з Реєстром звернутися за адресою support@nazk.gov.ua або заповнити форму зворотного зв’язку на вебсайті НАЗК.

І на останок: Так, «ковідну» тисячу декларуємо (однак не як дохід, а як спеціальний рахунок, відкритий у банківській установі у розділі 12.1 е-декларації) – роз’яснення НАЗК від 13 січня 2022 року.

 Маємо надію, що кампанія з декларування пройде для вас максимально швидко і комфортно.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора