Скадовська районна державна адміністрація
Херсонська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

На селекторній нараді: область готується до четвертої хвилі COVID-19

Дата: 05.01.2022 13:23
Кількість переглядів: 456

Фото без опису   Сьогодні, 5 січня, у форматі онлайн-конференції пройшла селекторна нарада з питань вакцинації населення від коронавірусної інфекції під керівництвом заступника голови Херсонської державної адміністрації Миколи Якименка.

   У роботі наради взяли участь головний державний санітарний лікар Херсонської області Юрій Ромаскевич та голова Скадовської районної державної адміністрації Михайло Павліш.

Головним питанням обговорення стало забезпечення готовності медичних закладів області  до четвертої хвилі захворюваності на COVID-19, що за прогнозами лікарів розпочнеться найближчим часом.

З цього приводу Юрій Ромаскевич наголосив, що вперше за останні 8 тижнів в Херсонській області, як і по всій Україні, почав різко зростати показник захворюваності на коронавірус. Необхідно терміново перевірити готовність лікувальних закладів до нової хвилі, при цьому врахувавши, що новий штам вірусу «Омікрон» має надвисокі темпи інфікування. Очевидно, що максимальну увагу потрібно звернути не лише на готовність госпітальної бази лікарень, а й первинної ланки медицини й, зокрема, на вакцинацію населення.

– За перші дні нового року в Скадовському районі вже введено 315 доз вакцини проти COVID-19, – повідомив учасникам наради Михайло Павліш. – Зараз у районі проходить інспектування пунктів та центрів вакцинації, усуваються недоліки в їхній роботі. Лікарні в повній мірі забезпечено киснем, триває процес встановлення додаткового кисневого обладнання. Також у районі систематично проводяться превентивні заходи на попередження розповсюдження коронавірусної інфекції, зокрема, працюють COVID-патрулі.

У підсумку учасники наради ще раз наголосили на необхідності вакцинації населення, аби спільними зусиллями зупинити новий спалах небезпечної хвороби.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора