Скадовська районна державна адміністрація
Херсонська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

В області оголошено дієвий тиждень знешкодження мишоподібних гризунів в період з 08 жовтня по 16 жовтня 2021 року!!!

Дата: 06.10.2021 15:57
Кількість переглядів: 471

Фото без опису Шановні жителі Скадовського району, Скадовська районна державна адміністрація доводить до Вашого відома, що з метою проведення  комплексу системних дієвих заходів, направлених на знешкодження мишоподібних гризунів, в області оголошено «Дієвий тиждень знешкодження мишоподібних гризунів» в період   з 08 по 16 жовтня 2021 року.

      З огляду на сприятливі для розвитку мишоподібних гризунів агрокліматичні погодні умови та їх підвищену чисельність – загроза пошкоджень посівів сільськогосподарських культур залишається істотною, а проведення захисних заходів актуальним.

На сьогодні, середня чисельність осередків мишоподібних гризунів на полях (стерня зернових, неорні землі, багаторічні трави) – становить від поодиноких нір до 3,0 жилих колонії на 1 га. В центральних районах області (Каховський) спостерігається до 2-4 жилих колоній на 1 га.

Першочерговими заходами в обмеженні чисельності мишоподібних гризунів є профілактичні, до яких відноситься знищення бур’янів, зменшення втрат урожаю при збиранні, своєчасна зяблева оранка, які позбавлятимуть гризунів кормової бази та надійного сховища. З метою недопущення розселення гризунів на посівах сільськогосподарських культур, доцільним є встановлення господарського контролю за розвитком та регулюванням їх чисельності в місцях резервацій. За наявності встановлення від 3- х до 5-ти і більше жилих колоній на 1 га для боротьби з гризунами необхідно застосовувати біологічні та хімічні засоби.

Також, нагадуємо про необхідність дотримання розпорядження голови Херсонської обласної державної адміністрації від 15 липня 2021 року № 592 «Про заборону застосування на території Херсонської області в межах 40-кілометрової зони Біосферного заповідника «Асканія-Нова» ім. Ф.Е. Фальц-Фейна НААН України родентицидів з діючою речовиною бродіфакум, який зареєстровано  Південним міжрегіональним управлінням Міністерства юстиції від 03 серпня 2021 року за № 146/403, для упередження запобігання загибелі тварин, а також погіршення середовища їх існування.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора