Скадовська районна державна адміністрація
Херсонська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Вшанування жертв Голокосту

Дата: 29.09.2021 14:43
Кількість переглядів: 312

Фото без опису 29 вересня в усій країні відбулися скорботні заходи на вшанування 80-ї річниці трагедії Бабиного Яру, з якої розпочалися масові винищення євреїв, ромів та представників інших національностей у роки Другої світової війни.

 Від імені виконавчої влади району голова Скадовської районної державної адміністрації Михайло Павліш у цей день відвідав поховання загиблих мирних мешканців єврейського поселення Ленінсдорф ( нині с.Карабулат  Новомиколаївської ОТГ), розстріляних у перші дні фашистської окупації.                                             Фото без опису

     Останки цих жертв Голокосту було перепоховано на сільському цвинтарі у с.Михайлівка у братській могилі, увінчаній обеліском. У день 80-ї річниці жертв Бабиного Яру тут зібралася громадськість, учні місцевої школи, представники органів місцевого самоврядування, аби ще раз засвідчити: ті страшні події ніколи не будуть забуті, пам'ять про невинно загиблих жертв Голокосту буде жити у віках. Уроки історії слід пам’ятати, аби вони не повторилися у майбутньому.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора