Скадовська районна державна адміністрація
Херсонська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Голопристанський місцевий центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги інформує про те, як зареєструвати право власності на земельний пай.

Дата: 28.09.2021 11:37
Кількість переглядів: 313

 Відповідно до чинного законодавства до 1 січня 2025 року всі власники невитребуваних земельних часток (паїв) або їх спадкоємці повинні оформити право власності на свої паї. Якщо вимогу не буде виконано, вважатиметься, що власники ділянок автоматично відмовилися від землі, і вона перейде у комунальну власність територіальної громади.

Для реєстрації права власності на земельний пай необхідно:

1. Звернутися до відповідної сільської, селищної, міської ради із заявою про виділення належної земельної частки (паю) у натурі (на місцевості) та надання дозволу на розроблення технічної документації із землеустрою щодо встановлення (відновлення) меж земельної ділянки в натурі.

2. Після отриманого рішення, прийнятого місцевою радою, укласти договір із землевпорядними організаціями на виконання робіт із землеустрою щодо встановлення (відновлення) меж земельної ділянки в натурі (на місцевості). Такий договір може бути укладений не лише особою, яка має право на земельну частку (пай), але й місцевою радою. Іншими словами договір укладає той, за чий рахунок виготовляється документація.

3. Далі потрібно звернутися до Державного кадастрового реєстратора із заявою про державну реєстрацію земельної ділянки (за відповідною формою) та отримати Витяг з Державного земельного кадастру про земельну ділянку. За результатами таких дій цій земельній ділянці уже буде присвоєний кадастровий номер.

4. Потім необхідно звернутися до місцевої ради із заявою про затвердження документації із землеустрою щодо встановлення (відновлення) меж земельної ділянки в натурі (на місцевості) для оформлення земельної ділянки у власність.

5. Останній етап - реєстрація права власності на земельну ділянку. А для цього можна звернутися або до реєстратора, який знаходиться у центрі надання адміністративних послуг, або ж до нотаріуса. І як наслідок - ви отримаєте Витяг з Державного реєстру прав про проведену державну реєстрацію права власності на земельну ділянку.

Зазначається, що для державної реєстрації прав заявник подає оригінали документів, необхідних для відповідної реєстрації, та документ, що підтверджує сплату адміністративного збору за державну реєстрацію прав.

За матеріалами сайту: https://jurliga.ligazakon.net/news/196830_yak-zarestruvati-pravo-vlasnost-na-zemelniy-pay-pokrokovanstruktsya.

Також додатково нагадаємо, що: звернувшись до Голопристанського місцевого центру з надання БВПД громадяни мають можливість отримати правові консультації з будь-яких питань, допомогу в складанні документів процесуального характеру та скористатись послугами адвоката абсолютно безкоштовно. Роботу адвоката оплачує держава.

Також можна отримати безоплатну правову допомогу, зателефонуваши на безкоштовний номер системи БПД, поставивши запитання в месенджер сторінки Facebook, на Інстаграм-сторінці системи БПД, прочитавши правову інформацію на телеграм-каналі "Безоплатна правова допомога" та, обговоривши її у нашому чаті.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора