Скадовська районна державна адміністрація
Херсонська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Професійне навчання – послуга від служби зайнятості

Дата: 01.09.2021 16:42
Кількість переглядів: 388

 Фото без описуПрофесійне навчання від служби зайнятості – це можливість безкоштовно отримати одну із актуальних на ринку праці професій або підвищити кваліфікацію у сучасних закладах освіти – центрах професійно-технічної освіти (ЦПТО) державної служби зайнятості.

    Навчання можна пройти в одному із 11 ЦПТО: Рівненський, Одеський, Дніпропетровський, Донецький, Луганський,  Львівський, Полтавський, Сумський, Івано-Франківський, Харківський, Херсонський. В даних закладах освіти можна опанувати професії деревообробної, металообробної та будівельної галузей, сфери побутового обслуговування та торгівлі, сільського господарства, автомобільного транспорту, туризму, готельного господарства, ресторанної справи та інших робітничих професій, які є затребуваними на ринку праці.

   В нашому регіоні такий заклад освіти розташований в м. Нова Каховка – це Державний навчальний заклад «Херсонський центр професійно-технічної освіти державної служби зайнятості». Основним завданням центру є надання освітніх послуг громадянам, допомога їм в опануванні робітничих професій та підвищенні кваліфікації для успішного працевлаштування. Професійне навчання здійснюється за 12 ліцензованими професіями, які затребувані на ринку праці: кухар, бармен, офіціант, покоївка, швачка, овочівник, плодоовочівник, касир торговельного залу, продавець продовольчих товарів, продавець непродовольчих товарів, озеленювач, тракторист-машиніст сільськогосподарського виробництва.

   Центр має сучасні навчальні кабінети та майстерні, які обладнанні всім необхідним для якісного і комфортного навчання слухачів. Закладом постійно удосконалюється матеріально-технічна база, ліцензуються нові професії.

   На сьогодні створено гнучку систему професійного навчання безробітних, яка дозволяє оперативно реагувати на потребу роботодавців у кадрах. Це використання в навчальному процесі денної та дуальної форм навчання, навчання за індивідуальними програмами,  дистанційне навчання. Окрім навчання за професіями можливе підвищення кваліфікації на курсах цільового призначення, що дозволяє отримати нові цікаві знання за сучасними напрямками у різних сферах діяльності.

   Витрати, пов’язані з організацією професійного навчання зареєстрованих безробітних, проживанням та проїздом до міста, де знаходиться заклад освіти, та у зворотному напрямку фінансується службою зайнятості. По закінченню навчання видається свідоцтво державного зразка.

   Ознайомитися з  даним закладом освіти, переглянути графіки відкриття груп, терміни навчання та в яких умовах проходить навчання ви можете на офіційному веб-сайті ДНЗ «Херсонський ЦПТО ДСЗ»  за посиланням https://khecpto.org.ua/

   За більш детальною інформацією звертайтесь до Скадовської районної філії Херсонського обласного центру зайнятості за адресою: м. Скадовськ, вул.Олександрівська, 32 А, (каб. № 7, № 8), або за телефоном 5-23-16.

 

   Довідково: в ЦПТО державної служби зайнятості можуть пройти навчання як зареєстровані безробітні за направленням служби зайнятості безкоштовно, так і інші громадяни -  за власні кошти або за кошти юридичних осіб.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора