Скадовська районна державна адміністрація
Херсонська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Вакцинація збереже життя.

Дата: 06.08.2021 15:20
Кількість переглядів: 421

  Від коронавірусу за літні місяці в Україні помирали лише невакциновані люди.

 Такі дані оприлюднили у Центрі громадського здоров'я МОЗ України. « Якщо людина отримала дві дози вакцини, у неї набагато вищий шанс убезпечити себе від тяжкого перебігу захворюваності і не бути госпіталізованою з небезпечними для життя показниками», - стверджує завідувачка відділом епіднагляду ЦГЗ МОЗ України Оксана Кошалко. 

Лікарі кажуть: вакцинація на сто відсотків не страхує від інфікування ковідом, однак надійно захищає від  тяжкого перебігу хвороби та ризику смерті. За даними МОЗ, протягом червня-липня в Україні на коронавірус захворіли майже 50 тисяч українців. Із них лише 170 людей були щеплені однією або двома дозами протикороновірусної вакцини. Це всього 0,3% від загальної кількості хворих.

Статистика підтверджує: за два попередні літні місяці цього року від коронавірусу в Україні померли 2256 людей. Усі інфіковані пацієнти, котрі пішли з життя, були нещеплені. Тільки  один з тих, хто помер, встиг отримати першу дозу препарату від коронавірусу, але не завершив курсу щеплення. Отож даний випадок ще раз доводить, що не треба нехтувати вакцинацією. Тому запрошуємо з метою своєчасної турботи про своє здоров’я і самопочуття відвідати центри вакцинації за місцем проживання та зробити щеплення.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора