Скадовська районна державна адміністрація
Херсонська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Легалізація трудових відносин у районі

Дата: 28.07.2021 17:09
Кількість переглядів: 368

Фото без опису 28 липня 2021 року, за участі першого заступника голови районної державної адміністрації Світлани Покутньої та начальника Скадовської державної податкової інспекції Головного управління ДПС у Херсонській області Уляни Москалик, робочою групою з питань легалізації трудових відносин, погашення заборгованості із виплати заробітної плати, дотримання мінімальних гарантій у сфері оплати праці та інших соціальних виплат на території набережної міста Скадовськ проведено черговий рейд.           

      Здійснено обстеження 17 об’єктів підприємницької діяльності, в тому числі 6 юридичних осіб у яких працюють 50 найманих працівників, та 11 фізичних осіб-підприємців, які використовують працю 27 найманих працівників.

В районі постійно проводиться роз’яснювальна робота з роботодавцями та найманими працівниками, в ході якої члени робочої групи наголошують на відповідальності за порушення законодавства про працю та рекомендують легалізувати трудові відносини з найманими працівниками. Але, нажаль, не всі це розуміють. В ході рейду у однієї фізичної-особи підприємця було виявлено 4 неоформлених найманих працівника та у однієї юридичної особи - 3 найманих працівника. В обох випадках роботодавцями взято зобов’язання, привести трудові відносини у правове поле протягом тижня.

Також, під час рейду було виявлено незаконний продаж риби особами, які не мали державної реєстрації як суб'єкта господарювання, невідомого походження та невстановленої якості. Якість і свіжість продуктів на стихійних ринках не перевіряється. Продукти, які безконтрольно реалізуються, не проходять лабораторний контроль, відсутні документи, які свідчать про їх безпеку і якість. Також часто продавці не проходять обов’язкові медичні огляди.

Купуючи продукцію без відповідних документів у місцях реалізації, покупець наражає себе на небезпеку, зокрема, отруєння, інфекційні захворювання та смертельну хворобу - ботулізм.

Звертаємо увагу, що на сьогодні, відповідно до статті 164 Кодексу України про адміністративні правопорушення, фізичні особи-підприємці несуть відповідальність за провадження господарської діяльності без державної реєстрації як суб'єкта господарювання або без подання повідомлення про початок здійснення господарської діяльності, якщо обов'язковість подання такого повідомлення передбачена законом, -  штраф від однієї тисячі до двох тисяч НМДГ (від 17 000 грн. до 34 000 грн) з конфіскацією виготовленої продукції, знарядь виробництва, сировини і грошей, одержаних внаслідок вчинення цього адміністративного правопорушення, чи без такої.

Рейди-обстеження суб’єктів господарської діяльності юридичних та фізичних осіб на території Скадовського району будуть здійснюватися і надалі.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора