Скадовська районна державна адміністрація
Херсонська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Головний лікар КНП "Скадовський центр ПМСД" Хмельова А.В. про необхідність вакцинації населення

Дата: 26.07.2021 15:32
Кількість переглядів: 366

  Без посиленої організації масової вакцинації населення нинішній стан карантинної «зеленої зони» у нашому районі може змінитися у гіршу сторону.

     Так вважає головний лікар КНП "Скадовський центр ПМСД" А.В.Хмельова. Тому, за словами Алли Василівни, наразі до проведення щеплення запрошуються всі бажаючі. Для цього необхідно звернутися до сімейного лікаря, до реєстратури Скадовського центру ПМСД за тел.: (05537) 5 24 40, а також за номером (05537)  5-23-00 або  +380951011410.  

Для доступності проведення вакцинації працюють виїзні бригади по селах, започатковано роботу центрів вакцинації вихідного дня. А.В.Хмельова наголошує: КНП "Скадовський центр ПМСД" використовує вакцини, схвалені Всесвітньою організацією охорони здоров’я. Вони пройшли суворі тести та клінічні випробування, тому безпечні та ефективні. Імітуючи збудника інфекції – віруси, бактерії або інші мікроорганізми, які можуть спричинити захворювання, вакцини  «навчають» нашу імунну систему швидко розпізнати інфекцію та боротися з нею.

AstraZeneca — це векторна вакцина, яку розробила шведсько-британська компанія AstraZeneca разом з Оксфордським університетом. Вакцини AstraZeneca виготовляють в Європейському Союзі, Великобританії, Республіці Корея. Вакцина, яка вироблена за ліцензією в Індії, має назву Covishield. Для повної імунізації, потрібно отримати дві дози цієї вакцини з інтервалом 12 тижнів.

Comirnaty/Pfizer-BioNTech — це мРНК-вакцина проти COVID-19, розроблена німецькою біотехнологічною компанією BioNTech спільно з американським фармакологічним концерном Pfizer. Для повної імунізації, потрібно отримати 2 дози з інтервалом 21-28 днів. Ця вакцина схвалена Всесвітньою організацією охорони здоров’я для екстреного використання.

CoronaVac / Sinovac Biotech — інактивована вакцина, яку розробила китайська біофармацевтична компанія, що займається дослідженням, розробкою, виробництвом і продажем вакцин для захисту людини від інфекційних захворювань. Для повноцінної імунізації необхідно отримати дві дози з інтервалом у 14–28 днів. CoronaVac / Sinovac Biotech  також схвалена Всесвітньою організацією охорони здоров’я для екстреного застосування.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора