Скадовська районна державна адміністрація
Херсонська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Про підсумки роботи Скадовського відділення управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Херсонській області за І півріччя 2021 р.

Дата: 16.07.2021 15:43
Кількість переглядів: 284

Станом на 01.07.2021 року на обліку у Скадовському відділенні знаходиться 4 152 страхувальника з яких: юридичних осіб – 1466, фізичних осіб – 2650 та 36 членів фермерських господарств.

            Протягом І півріччя 2021 року Скадовським відділенням УВД ФССУ в Херсонській області надавалось матеріальне забезпечення для застрахованих осіб та членів їх сімей для отримання допомоги по: - тимчасовій непрацездатності (включаючи догляд за хворим членом сім’ї); - вагітності і пологах; - ізоляції від COVID-19 та на поховання; - компенсації втрати частини заробітної плати внаслідок нещасного випадку на виробництві; - оплаті медико-соціальних послуг та лікування потерпілих від наслідків травм.

За І півріччя 2021 року відділенням проведена виплата матеріального забезпечення на загальну суму 3 113 010 грн. 79 коп., а саме:

- загальне захворювання – 1 709 676,23 грн.;

- невиробничі травми – 314 316,68 грн.;

- допомога по вагітності та пологах – 958 358,93 грн.;

- догляд за хворою дитиною або хворим членом сім’ї – 26 099,57 грн.;

- ізоляція від COVID-19 – 72 589,14 грн.;

- допомога на поховання – 20 500,00 грн.;

- нещасний випадок на виробництві – 11 470,24 грн.

За звітний період також проведено виплати потерпілим, що компенсують втрату частини заробітної плати внаслідок нещасного випадку на виробництві та особам, які мають на це  право в разі втрати годувальника  на  загальну суму 2334287,42 грн., оплату медико - соціальних послуг та лікування потерпілих від наслідків травм на загальну суму 127256,19 грн.

Станом на 01 липня 2021 р. зазначені виплати у відділенні отримують 119 потерпілих та членів їх сімей, з яких 111 чол. ( 93%) – потерпілі від трудового каліцтва та професійного захворювання, 8 чол. (7 %) – особи, які отримують страхові виплати у разі втрати годувальника. Із 111  потерпілих 69% ( 76осіб) складають інваліди трудового каліцтва та професійного захворювання, з них інваліди І групи - 4 чол., ІІ групи - 10 чол.,  ІІІ групи -62 чол. 

Із загальної кількості одержувачів страхових виплат 24 особи – це потерпілі (члени їх сімей), внутрішньо переміщені з території, що не контролюється українською владою (18 осіб з Донецької області, 6 осіб  з Луганської області). Для здійснення страхових виплат зазначеним особам спрямовано 1027742,06 грн., що становить майже 44 % витрат у загальній структурі виплат потерпілим (членам їх сімей).

З метою перевірки цільового використання коштів Фонду, порядку видачі (продовження) та оформлення листків непрацездатності працівниками відділення проведено 41 перевірка щодо дотримання вимог законодавства про загальнообов’язкове державне соціальне страхування по коштах Фонду в частині їх використання страхувальниками. За результатами перевірок виявлено неправомірних витрат та застосовано фінансових санкцій на загальну суму 21 815,07 грн.

Протягом І півріччя 2021 року Скадовським відділенням, згідно з Кодексом України про адміністративні правопорушення,  було накладено 10 адміністративних штрафи щодо порушення порядку використання коштів Фонду загальнообов’язкового соціального страхування на загальну суму 1360,00 грн. які сплачено своєчасно та в повному обсязі.

 

                        Профілактика виробничого  травматизму  за  І півріччя  2021 року.

 

      Протягом  І півріччя 2021 року до Скадовського відділення управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Херсонській області  надійшло 8 екстрених повідомлень від  КНП «Скадовська центральна міська лікарня»  та 1 екстрене повідомлення від КНП «Каланчацький центр ПСМД» про гострі профзахворювання на COVID-19 медичних працівників, а також 1 повідомлення  про нещасний випадок, який стався в Скадовському ліцеї №3. 

       В зазначений період проведено та завершено розслідування  по  2 нещасним  випадкам, що сталися в ТОВ «Таврида Плюс» (ДТП в 2020 р.) та Скадовському ліцеї №3 (2021р.), які  комісія з розслідування  пов'язала з виробництвом. Також в І півріччі проведені розслідування по 9  гострим профзахворюванням на COVID - 19 медичних працівників КНП «Скадовська ЦМЛ»( з них за 2020р. - 5  та за 2021р. – 4), з яких 8 гострих профзахворювань визнано пов'язаними з виробництвом та 1 гостре профзахворювання не пов'язане з виробництвом. Інші 6 випадків гострих профзахворювань на COVID-19 медичних працівників знаходяться в стадії розслідування.

      У порівнянні з відповідним періодом минулого року відбулося збільшення на 9 випадків гострих профзахворювань на COVID-19 медичних працівників та збільшення на 2 нещасних випадки пов'язаних з виробництвом. За несвоєчасне повідомлення про нещасний випадок на виробництві було притягнуто до адміністративної відповідальності  керівництво КНП «Скадовська ЦМЛ» та Скадовського ліцею №3. 

      Для вивчення стану умов і безпеки праці на підприємствах, установах та організаціях району страховим експертом з охорони праці відділення були організовані і проведені відповідно до затверджених планів робіт  8 планових  та 2 позапланові перевірки. В ході перевірок були виявлені  156 порушень нормативно - правових актів з охорони праці.

        Протягом зазначеного періоду страховим експертом з охорони праці спільно з керівниками,  службами охорони праці та іншими  відповідальними спеціалістами підприємств  були організовані і проведені 19 нарад (Ясла /садок  №6"Теремок", ТОВ "Таврида Плюс", Скадовська  районна державна лікарня ветеринарної медицини, ПрАТ "Каланчацький КХП", Скадовський ліцей №3 Скадовської міської ради, КЗ"Скадовський МБК ім.Т.Г.Шевченка", КНП «Скадовська ЦМЛ», КНП «Скадовський ЦПМСД», Інститут рису НААНУ та ін.) та  3 круглих столи  з питань охорони праці, організації роботи з профілактики нещасних випадків в Управлінні праці СЗН Скадовської РДА, Басейновому управлінні ВРН  Дніпра Скадовської експлутаційної дільниці та СГВК «Лідія».

      З метою запобігання нещасним випадкам на виробництві, професійним захворюванням та іншим видам загрози здоров’ю працюючих, страховим експертом з охорони праці відділення надано 116 консультацій з питань дотримання вимог Законів України «Про загальнообов’язкове державне соціальне страхування України»,  «Про охорону праці», «Положення про порядок розслідування і ведення обліку нещасних випадків, професійних захворювань і аварій на виробництві». Також, службам охорони праці та відповідальним особам з охорони праці на 18 підприємствах, надана методична допомога по доопрацюванню СУОП, а саме: розроблення  положень про службу охорони праці, порядку проведення навчання і перевірки знань з питань охорони праці, програм навчання та стажування працівників, інструкцій з охорони праці по професіям, розробленню колективних,  комплексних та профілактичних заходів. Внесені пропозиції по проведенню атестації робочих місць за умовами праці, проведення медичних оглядів, забезпечення працівників ЗІЗ та інше. Під час проведення таких заходів було розповсюджено 186 одиниць нормативно – правових  актів  з охорони праці.

          Страховим експертом з охорони праці  відділення  прийнято участь у засіданні 7 комісій з навчання та перевірки знань з питань охорони праці 142 працівників зайнятих на роботах з підвищеної небезпеки.

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора