Скадовська районна державна адміністрація
Херсонська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

З душею до природи

Дата: 07.07.2021 08:32
Кількість переглядів: 116

Фото без опису  7 липня у нашій державі відзначається День працівників природно-заповідної справи.

 Охорона навколишнього довкілля в Україні є одним з пріоритетів державної політики. Природа – наше надбання, яке дарує нам невичерпну енергію та натхнення.

 Перлинами південної Таврії і усієї України сьогодні справедливо вважаються такі природоохоронні об’єкти Херсонщини, як Чорноморський біосферний заповідник та Національний природний парк «Джарилгацький», що охоплюють причорноморське узбережжя території Скадовського району. 

За роки праці тут проведено справді неоціненну роботу щодо систематизації та збереження унікальних природних багатств. У своїй роботі науковці зазвичай спираються на підтримку волонтерів, широких верств екологічної громадськості, усіх, хто шанує та любить природу.

Сьогодні заповідні зони у природоохоронній системі держави - це не  лише притулки для живої природи, але й популярні туристичні та оздоровчо-рекреаційні території, які використовуються для дозвілля і відпочинку. Отож потрібно дбайливо зберігати баланс між цими двома напрямками та широко популяризувати знання, як слід любити та захищати наше довкілля.

Щира шана і подяка усім, хто сьогодні наполегливо та сумлінно дбає про збереження природних багатств нашого краю! Хай вашими  супутниками завжди будуть невичерпна енергія та бадьорість! Успіхів у вашій шляхетній справі!

З повагою

Голова Скадовської районної державної адміністрації

Михайло Павліш

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора