Скадовська районна державна адміністрація
Херсонська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

В районі пройшли заходи, присвячені 25-й річниці Конституції України

Дата: 29.06.2021 10:31
Кількість переглядів: 331

Фото без опису    28 червня, двадцять п’ять років тому, відбулася подія, яка стала виявом вищої волі українського народу, фундаментальним закріпленням його історичного вибору та прагненням жити в суверенній, соборній, демократичній, правовій державі.

 Прийняття Основного Закону стало логічним фіналом того довгого і тернистого шляху, по якому йшов наш народ, прагнучи до  незалежності, самоутвердження української нації, до свого права на свободу.

Одне з найголовніших свят нашої країни - День Конституції України -  відзначили у Скадовському районі. На цетральній площі міста відбулися урочистості, присвячені цій знаменній даті, за участю керівництва та колективів районної державної адміністрації, районної ради, місцевого самоврядування району, представників трудових колективів установ та організацій, громадськості.

З привітальним словом, з нагоди свята, до присутніх звернувся голова районної державної адміністрації Михайло Павліш, який наголосив, що  Основний Закон держави – це підгрунтя та основа, на якому розбудовується наша країна. Конституція є певним орієнтиром для всіх нас, напрямком та вектором руху, розвитку і процвітання нашої країни. Очільник району щиро побажав миру і взаєморозуміння, добробуту та достатку в кожній українській сім’ї.

Під час урочистостей присутні згадали та хвилиною мовчання вшанували пам’ять загиблих героїв України. А незадовго до урочистостей, очільник району, голова районної та місцевої ради вшанували пам’ять загиблих захисників, відвідавши могили наших земляків Анатолія Олійника та Віталія Бєлікова на Алеї Героїв міського кладовища. Відбулося покладання квітів і до пам’ятника нескореного борця за волю України Т.Г. Шевченка, відзначивши вагомий внесок Кобзаря в процес державотворення. 

З нагоди 25-річчя Конституції України, відповідно до розпорядження голови районної державної адміністрації за особистий вклад у розвиток району та видатні заслуги, а саме за відтворення історії Скадовського краю, написання та видання краєзнавчої, наукової та довідкової літератури про Скадовщину, звання «Почесний громадянин Скадовського району» присвоєно історику, краєзнавцю, автору низки книжок Олегу Лиховиду.

                                   Фото без опису

  Виступи мистецьких колективів та талановитих вокалістів Скадовщини подарували глядачам святковий настрій та створили справжню атмосферу свята.

                                      Фото без опису

                                      Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора