Скадовська районна державна адміністрація
Херсонська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

26 червня – День кримськотатарського прапора

Дата: 26.06.2021 06:18
Кількість переглядів: 183

Фото без опису Щороку 26 червня в Україні відзначається День кримськотатарського прапора.

 Як офіційна символіка він був затверджений Першим Курултаєм ще у 1917 році. У 1991-му Другий Курултай зробив золоту тамгу на полі небесного кольору національним прапором, а свято, присвячене йому, вперше з'явилося у 2010 році.

З нагоди свята цього дня по різних куточках України майорять кримськотатарські прапори, нагадуючи про дух свободи та єдності.

Долучилася до урочистостей і районна державна адміністрація –  підняла разом із Державним прапором України кримськотатарський стяг як символ єдності та неподільності нашої Держави.

У закладах культури Скадовського району до Дня кримськотатарського прапора проведено тематичні години та просвітницькі заходи, які висвітлюють історію дня вшанування національного прапора кримських татар.

В бібліотечних установах розміщено книжково-ілюстративні виставки та тематичні полиці, які висвітлюють історію кримськотатарського народу.

Кримськотатарський прапор став невід'ємним символом єдності, наступності поколінь і багатовікової боротьби кримських татар за свою свободу. У поєднанні синіх та золотистих кольорів цього прапора, так само, як у синьожовтих кольорах Державного прапора України, – життєва сила і мрія про мирне, вільне та заможне майбутнє.

Вітаємо кримських татар із Днем їхнього символу!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора